0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

• TRAFIK • STADSPLANERING | Rosendal / Uppsala kommun (Uk)

>>
>> För att minska genomfartstrafiken i Rosendal och östra Norby införs i höst förbud mot trafik med motordrivna fordon på delar av Rosendalsvägen och Torgny Segerstedts allé. Till nästa sommar utreds även fysiska åtgärder på Tallbacksvägen med omnejd.

Malma bergsväg och Rosendalsvägen mellan Storskogsvägen och Torgny Segerstedts allé har liksom Tallbacksvägen idag genomfartstrafik. Boende i området upplever genomfartstrafiken som störande och att den skapar otrygghet.

Gatu- och samhällsmiljönämnden beslutade därför vid tisdagens sammanträde att införa förbud mot trafik med motordrivna fordon på Rosendalsvägen öster om Storskogsvägen och på Torgny Segerstedts allé norr om Vårdsätravägen. Förbudet gäller från och med den 28 oktober. Syftet är att skapa säkrare och trevligare trafikmiljö för gående och cyklister, och att ge företräde för de fordon som behöver tillträde till området.

– Vi ska ligga i framkant när det gäller trivsel, trygghet och hållbarhet då vi bygger och utvecklar nya moderna stadsdelar. Därför begränsar vi biltrafiken som korsar området för ökad tillgänglighet för gångtrafikanter, utryckningsfordon och boende, där särskilt barnen får en ökad säkerhet, säger Rickard Malmström (MP), ordförande för Gatu- och samhällsmiljönämnden.

Alternativet till ett förbud hade varit att göra fysiska åtgärder för att få bilister att välja andra vägar. Men eftersom det ligger en brandstation i Rosendal behöver sträckan mellan Malma bergsväg och Rosendalsvägen var lättframkomlig för utryckningsfordon. Därför införs istället förbud med motordrivna fordon, med undantag för utryckningsfordon.

<<
______________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk) | 2020-06-17

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.