1 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

• FOTBOLL • ELITIDROTT | Sport / STUDENTERNAS / Sars-cov2-pandemin / Uppsala kommun (Uk)
>>

|BILDEN: Josefine Åhrman, avdelningschef Idrott och fritid, Mats Dafnäs, ordförande Sportfastigheter, Eva Sterte, vd Sportfastigheter och Caroline Hoffstedt, kommunalråd.

>>

På söndag drar Allsvenskan igång och Sirius fotbollsherrar tar emot Djurgården i premiärmatchen på den nya färdigbyggda arenan. Matchen spelas utan publik och sänds på Kanal 5.

Den officiella invigningen av Studenternas kommer att ske i april 2021. Men för att ändå uppmärksamma att arenan nu står klar så hölls under torsdagen en symbolisk inspark. Ansvariga politiker och tjänstepersoner sparkade då, tillsammans med representanter för Uppsalas tre elitföreningar i fotboll, symboliskt samma bollar i mål som man en gång sparkade ut på planen för att starta byggnationen av arenan.

– Det känns bra att fotbollen äntligen kan komma igång på Studenternas. Det blir lite speciellt utan publik men just nu är det nödvändigt på grund av coronapandemin. Men så fort det är över står ett splitternytt Studenternas redo för att bjuda på idrottsglädje och folkfest, säger Maria Patel (S), ordförande i Idrotts-och fritidsnämnden.

 – Den nya arenan ligger i linje med våra ambitioner om att stärka elitidrottens förutsättningar och är viktig för Uppsalas fortsatta tillväxt och besöksnäring. Jag hoppas att Uppsalabor och besökare snart ska kunna njuta av att titta på fotboll på arenan, säger Caroline Hoffstedt (S), kommunalråd. 

– Studenternas är en viktig symbol för Uppsala, precis som Stadion för Stockholm och Ullevi för Göteborg. Första gången invigdes Studenternas 1909, då var vi drygt femtio tusen invånare nu är vi snart en kvarts miljon. Och här på Studenternas känner vi oss alltid hemma, säger Mats Dafnäs (L), styrelseordförande för Sportfastigheter.

<<
__________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.