0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

• FÖRENINGSLIV • STÖD | UPPSALA / Sars-cov2-pandemin / Uppsala kommun (Uk)


>>
Kulturnämnden i Uppsala beslutade i torsdags att införa ett tillfälligt stöd till allmänna samlingslokaler. Stödet är tänkt att kompensera de föreningar som har lokaler för bortfall av hyresintäkter i samband med coronapandemin.

– Många av föreningarna är beroende av hyresintäkter från andra ideella föreningar och programarrangörer och eftersom dessa aktiviteter avstannat helt drabbas de hårt ekonomiskt. Om krisen blir långvarig är risken stor att verksamheter som funnits länge kan tvingas att upphöra och att lokalsamhället förlorar viktiga mötesplatser, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.

Den tillfälliga stödformen är för de föreningar som uppbär verksamhetsstöd till allmänna samlingslokaler och som drabbats ekonomiskt av coronapandemin. Den finansieras genom medel som tidigare avsatts för upprustningsstöd till samlingslokaler.

– Vi vill värna om ett fortsatt levande föreningsliv i hela kommunen. Landsbygdens allmänna samlingslokaler nyttjas av många i närområdet för en bred verksamhet riktad till alla åldrar. Genom det tillfälliga stödet vill vi hjälpa föreningarna genom krisen så att aktiviteterna kan fortgå även i framtiden, säger Linda Eskilsson.

I Uppsala kommun finns 29 allmänna samlingslokaler med kommunalt verksamhetsstöd. 27 av dem ligger på landsbygden. Coronapandemin har medfört att föreningars aktiviteter och andra evenemang som brukar hållas i lokalerna, från pensionärsgymnastik till linedance och föreningsmöten, i stort sett har upphört. Följden blir ett stort bortfall av hyresintäkter för de lokalhållande föreningarna.

<<
___________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.