0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

• HÄLSA • PSYKOLOGHJÄLP | KBT / Region Uppsala

>>
Fler personer med psykisk ohälsa erbjuds nu att få terapi via nätet. Dels kommer behandlingen att omfatta fler typer av psykisk ohälsa, dels utökas antalet behandlande psykologer.

– Utbyggnaden är efterlängtad och ligger helt rätt i tiden, med tanke på den pågående pandemin som ökar ohälsan samtidigt som fler vill söka vård digitalt. Nu kan fler få hjälp på distans, säger (MP:s) Malena Ranch (bilden), ordförande för vårdstyrelsen.

Region Uppsala har sedan 2018 drivit ett projekt där personer med vissa typer av psykisk ohälsa erbjuds behandling med kognitiv beteendeterapi, KBT, via nätet. Sedan tidigare har behandling erbjudits för sömnsvårigheter och depression. Nu utökas utbudet med stress och utmattning, paniksyndrom och social ångest.

Antalet behandlande psykologer har också utökats.

– Vi har inte haft någon kö tidigare, men nu när antalet typer av psykisk ohälsa som tas omhand utökas, krävs det fler behandlare för att vi ska kunna möta upp det ökade söktryck som vi förväntar oss, säger Amanda Simonsson, projektledare på Nära vård och hälsa.

Den som är intresserad av att få KBT via nätet kan anmäla sig genom att logga in på 1177.se. Det krävs ingen remiss och det spelar ingen roll vilken vårdcentral personen är listad på.

<<
_____________________________
Artikelförfattare: Region Uppsala

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.