0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

• UPPSALA LÄN • BUSS | UL / Trafik och Samhälle

Helena Klange, presschef för UL.

>>

Från 19 maj blir det utökad turtäthet i kollektivtrafiken då bussarna återgår till ordinarie tidtabell med vissa justeringar. De nya tiderna gäller till och med den 14 juni då sommartidtabell tar vid.

Under knappt två månader har UL haft reducerad trafik i stadsbusstrafiken i Uppsala. Förstärkningstrafik har satts in succesivt vid behov. För att underlätta för resenärerna att veta när bussen kommer återgår UL nu till den vintertidtabell som normalt gäller den här tiden på året.

– Den senaste tiden har vi, liksom många andra, haft en ansträngd situation. Men vi har hela tiden varit måna om att hålla all tillgänglig trafik i gång, säger Helena Klange, presschef för UL och fortsätter:

– När vi nu ser ett ökat resande är det glädjande att vi kan sätta in fler avgångar för att de som måste resa kollektivt ska hinna i tid till arbete och hämtning av barn och samtidigt kunna hålla avstånd. Vi vill dock påminna alla om man ska resa bara om man måste, och definitivt endast om man är helt frisk.

Beslutet att använda bakdörrarna för både av- och påstigning kvarstår. Man ska lämna företräde för de som går av för att undvika trängsel i dörrarna. Reseplaneraren i UL-appen och på ul.se kommer att vara uppdaterade med aktuella tider när tidtabellerna börjar gälla. På ul.se kommer tidtabeller finnas för nedladdning. Och som alltid gäller att man ska ha en giltig biljett för att få resa i UL-trafiken.

I korthet gäller ordinarie vintertidtabell på samtliga avgångar i stadsbusstrafiken i Uppsala med följande undantag: Ingen nattrafik, linje 30 har ingen helgtrafik och linje 12 och 31 fortsätter med reducerad tidtabell.

För regionbussarna gäller att linje 110 återgår i trafik, linje 111 och 115 återgår till normal tidtabell och linje 823 återgår till normal tidtabell och trafikerar Storvreta endast vissa turer.

<<
___________________________________
Artikelförfattare: Trafik och Samhälle / UL

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.