0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

• UTBILDNING • NOMINERING | Pedagog / Uppsala kommun (Uk)

De pedagogiska priserna är ett sätt att uppmärksamma skickliga förskollärare, lärare och skolledare.

>>

Nu är det dags att nominera till Uppsala kommuns årliga utdelning av pedagogiska priser. Priserna går till engagerade och inspirerande pedagoger och skolledare som utvecklar lärandet och skapar en trygg lärmiljö för barn och elever.

Kommunen delar varje år ut pedagogiska priser till tre pedagoger och en skolledare inom förskola och skola, priserna kan gå till pedagoger och skolledare i både kommunala och fristående skolor. Kollegor, elever och vårdnadshavare kan skicka in nomineringar från mitten av maj till sista september.

– De pedagogiska priserna är ett av kommunens sätt att uppmärksamma skickliga förskollärare, lärare och skolledare som dagligen arbetar med att utveckla varje barns unika förmågor oavsett förutsättningar. Det pågår ett fantastiskt arbete ute i verksamheterna och jag ser med glädje fram emot att få ta del av nomineringarna, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande utbildningsnämnden.

Kriterier för nominering
De fyra kriterier som bedöms för pedagoger är: väcka nyfikenhet och engagera, skapa en trygg miljö för lärande, utmana och ge självförtroende samt förmåga att bidra till att skolan utvecklas. Det pedagogiska ledarskapspriset bedöms utifrån tre kriterier: arbetsprocess, målbild och medarbetarskap med kvalitet, utveckling och måluppfyllelse i fokus.

– I år har vi en särskilt utmanande vårtermin där alla pedagoger har varit extra kreativa och fokuserade för att fortsätta bedriva kvalitativ undervisning under rådande pandemi. Alla gör ett fantastiskt jobb och därför hoppas vi på extra många nomineringar i år, säger Susana Olsson Casas, utbildningsdirektör.

Priset är 8 000 kronor per pristagare. Förra årets pedagogiska priser gick till Trude Rosborg, förskollärare på Kims förskola, Sabina Danielsson, lärare på Vattholmaskolan, Oscar Hagberg, lärare på Jensen gymnasium och Tomas Rylander, rektor på Valsätraskolan och Ekuddenskolan. 2020 års pedagogiska priser delas ut vid en prisceremoni i samband med årets sista kommunfullmäktige den 14 december.

<<
__________________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.