0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

• NATIONALDAGEN 2020 • FESTLIGHETER| Sars-cov2-pandemin / Uppsala kommun (Uk)


Nationaldagsfirande i Parksnäckan i Uppsala 2019.
>>

Med anledning av den rådande pandemin – med förbud att samla mer än 50 personer – har kulturnämnden i Uppsala kommun beslutat att både nationaldagsfirandet och kulturnatten i år kommer att ske digitalt.

– Vi ställer om detta år och bjuder in till en ny variant av nationaldagsfirande. Alla är välkomna, får plats och kan njuta av musik och framträdanden, säger Eva Edwardsson, kommunfullmäktiges ordförande.

Nationaldagen kommer att sändas 13.00 den 6 juni från uppsala.se/strommakultur. Kommunfullmäktiges ordförande Eva Edwardsson och kulturnämndens ordförande Linda Eskilsson deltar. Musik av Olov Johansson och Mikael Marin från Väsen, Anna Einarsson och Uppsala musikklasser. Medborgarskapsceremonin, som brukar äga rum den 6 juni planeras att genomföras på Uppsala slott den 14 november.

Kulturnatten den 12 september blir även den digital.

– Kulturnatten är en stor händelse i Uppsala som många av oss ser fram emot. Eftersom vi inte vet hur läget är i september börjar vi nu planera för en digital kulturnatt tillsammans med det fria kulturlivet. Vi har en spännande tid framför oss med att planera programmet på ett nytt sätt, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande.

Destination Uppsala har uppdraget att skapa en digital kulturnatt med interaktiva inslag. En samlingspunkt med fokus på kulturen och dess villkor i Uppsala, just nu och i framtiden.

<<
_____________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk) | 2020-05-08

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.