0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

• SKOLA • NY AKTÖR | Yrkesplugget / Svenska för invandrare (sfi) / Uppsala kommun (Uk)


Illustrationsbild.
>>
Yrkesplugget har sedan 14 april tagit över den sfi-utbildning som AlphaCE Coaching & Education tidigare bedrev för vuxenutbildningen i Uppsala. Det innebär att 500 elever kan fortsätta sin utbildning utan avbrott.

Yrkesplugget bedriver sedan hösten 2019 fordonsutbildningar samt språk- och yrkesintegrerad utbildning för vuxenutbildningen i Uppsala. Nu tar de också över avtalet gällande svenska för invandrare som AlphaCE Coaching & Education haft. AlphaCE Coaching & Education försattes i konkurs i mars i år.

I övertagandet ingår att fortsatt bedriva den verksamhet som ingår i det ursprungliga avtalet. Totalt berörs cirka 500 sfi-elever som nu kommer att kunna gå kvar på sin skola. Även lärare och annan personal erbjuds möjligheten att arbeta kvar. Avtalet gäller i totalt fyra år.

– Det gläder mig att vi har kommit fram till en så snabb lösning. Det visar att det finns leverantörer som kan skala upp verksamheten för att säkerställa utbildning för de cirka 500 elever som berörs. Upplägget ger sfi-eleverna ytterligare möjligheter till yrkesutbildningar och praktik, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

– Det känns väldigt bra att vi kunnat lösa detta med så kort varsel. Eleverna kan nu fortsätta sin utbildning utan avbrott och personalen har möjlighet att arbeta kvar på sin arbetsplats, säger Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef i Uppsala kommun.

<<
________________________
Artikelförfattare 2020-04-16:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.