0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

• SENIOR • SARS-COV2-PANDEMIN | SMITTA / Säkerhet / Trygghet / Uppsala kommun (Uk)


>> Äldrenämnden har tagit beslut om att göra individuella anpassningar av all dagverksamhet 65+ för att begränsa smittspridning av corona. Anpassningen av dagverksamhet gäller från och med den 14 april.

I arbetet med att begränsa smittspridningen och för att skydda den mest utsatta gruppen, beslutade äldrenämnden i Uppsala att individanpassa all dagverksamhet från den 14 april.

– Vi vidtar de här åtgärderna för att begränsa smittspridningen och skydda våra äldre som utgör den främsta riskgruppen för corona. Vi följer kontinuerligt utvecklingen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter när vi anpassar vår verksamhet och ser detta som ett led i det, säger Caroline Hoffstedt (S) ordförande i äldrenämnden.

Hög ålder är den främsta riskfaktorn för coronaviruset enligt tillgängliga studier. Då insatsen med dagverksamhet är biståndsbedömd finns ett beslut om rätt till insats för brukaren. Denna rätt kommer att tillgodoses med individuellt anpassade insatser med utgångspunkt i den äldres hem. Exempel på insatser kan vara utomhuspromenader och socialt umgänge, vilka genomförs utifrån rekommendationer kring social distansering. Dagverksamheten 65+ som idag organiseras i särskilda möteslokaler upphör tillfälligt.

Beslutet gäller fram till äldrenämndens nästa sammanträde som äger rum den 23 april 2020 och kan därefter komma att förlängas.

Mot bakgrund av dels risknivån för spridningen av coronaviruset och dels smittskyddsläkarens rekommendation av en anpassning bedömde äldrenämnden att samtliga dagverksamheter bör anpassas av smittskyddsskäl.

Äldrenämnden bedriver dagverksamhet i nio verksamheter; Balder, Blomman, Dalstugan, Eken, Klubb Orstenen, Källan, Solsidan, Tunagården samt Västgötahörnet. Verksamheterna innebär en möjlighet till social samvaro samt avlastning för anhöriga och riktar sig till den som lever med demenssjukdom, som har haft stroke eller som har behov av fysisk aktivitet.

<<
__________________________________________________
Artikelförfattare: 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.