0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

• DJUR & NATUR •  VILT Länsstyrelsen i Uppsala län

>>
Naturen är en tillflyktsort för många människor i den situation som råder i och med coronapandemin. Men när många vill nyttja länets naturreservat samtidigt finns det en del saker att tänka på. Bland annat att hålla hunden kopplad, ta med egen tvål och handsprit, parkera på anvisad plats och ta med sitt skräp hem.

Många passar just nu på att njuta av vårens ankomst ute i naturen. Länets många fina reservat är välbesökta.

– Vi har sett att besöksantalet har ökat i länets naturreservat under de senaste veckorna. Det är kul att fler nu upptäcker våra skyddade områden, säger Monica Eriksson, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen Uppsala länoch fortsätter:

– När du rör dig ute i naturen så tänk på att visa hänsyn! Både till naturen, vilda djur och andra besökare. (Artikeln fortsätter längre ner)


Illustrationsbild.

Några saker du särskilt ska tänka på är att ta med sig sitt skräp hem igen eller slänga det i en soptunna. Du ska bara parkera på anvisade platser och hålla medhavda hundar kopplade.Under perioden 1 mars–20 augusti är det extra viktigt att du har koll på din hund. Under den här perioden ska hundar hållas kopplade. I många naturreservat är det förbjudet att ha okopplade hundar under hela året.

– Så här års är det många djur som får sina ungar och de blir väldigt stressade över lösa hundar. Många besökare tycker också att det är obehagligt att möta lösa hundar även om hundarna inte är farliga, avslutar Monica Eriksson.

I vissa av länets naturreservat finns toaletter. Det är mulltoaletter utan tillgång till tvål och vatten. Tag därför med eget vatten och tvål och handsprit för att tvätta händerna på din utflykt. Det är viktigt i dessa tider när vi ska minska smittspridningen av coronaviruset.

<<
________________________________
Artikelförfattare:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.