0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

• SARS-COV2-PANDEMIN • RAPPORTERING| Media / Sociala medier / Anseende / Rykte / Svenska institutet (Si)


Illustrationsbild (Arkiv).
>>
Svenska institutet har utökat bevakningen av Sverigebilden i utlandet under coronapandemin. I veckovisa rapporter redovisar SI vad som sägs om Sverige i ett stort antal länder, på 12 språk i redaktionella och sociala medier.

Svenska institutet följer samtalet och rapporteringen internationellt om Sverige kopplat till coronapandemin. Vi bevakar nyhetsmedier på engelska, ryska, arabiska, spanska, italienska, franska, ungerska, polska och de nordiska språken. Samtalet i sociala medier följs på engelska, ryska, arabiska och spanska.

Rapporten som publiceras som en nyhet på si.se på torsdagar utgår från den senaste veckans publiceringar i nyhetsmedier på de tolv språken samt från de mest delade artiklarna i sociala medier.

– Genom att studera vad som sägs om Sverige får vi viktiga pusselbitar för att förstå hur svenska erfarenheter, samhällslösningar och synsätt tolkas. I ett längre perspektiv är detta avgörande för vår attraktionskraft, export och internationalisering. Vi ser nu ett stort engagemang kring det svenska vägvalet, säger generaldirektör Madeleine Sjöstedt.

Fyra faktorer brukar traditionellt vara drivkrafter för viljan att interagera med Sverige: Det svenska samhällsstyret generellt, respekt för medborgares fri- och rättigheter, internationellt ansvarstagande samt jämlikhet.

I den senaste rapporteringen ser vi att det svenska samhällsstyret med självständiga myndigheter och höga tillit till institutioner väcker både förvåning och intresse.

– President Trump (bilden) är bara en av många som berört den svenska strategin på sistone, säger Sofia Bard, chef för analysenheten. Vi ser en tydlig polarisering här: Sveriges hantering av krisen används på vissa håll som jämförelse med det egna landets strategi och som varnande exempel, på andra håll finns en nyfiken på om Sveriges strategi kan leda till att vi återhämtar oss snabbare när pandemin väl klingar av.

<<
_____________________
Artikelförfattare: 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.