0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

• SOLIDARITET • MOBILISERING | Trandportmöjligheter / Sars-cov2-pandemin / WeFightCovid

Illustrationsbild.
Många goda initiativ tas i kölvattnet på sars-cov2-pandemin. Vi hör talas om dessa dagligdags och det är (dessvärre) inte möjligt att nämna dem alla. Från UMLN:s sida är vi emellertid måna om att lyfta upp och visa på all den solidaritet som samhället i stort allt oftare visar prov på. Här är det initiativet med bilar till vårdpersonal som presenteras lite närmare:
>>
WeFightCovid bidrar nu tillsammans med Hertz, OKQ8, Sixt och Volvo Car Mobility genom varumärket M med 200 bilar till vårdpersonal. Initiativet ska bidra till att vårdpersonal utan tillgång till bil på ett säkert och snabbt sätt ska kunna ta sig till och från sin arbetsplats utan att riskera exponering av Covid-19 i kollektivtrafiken. Initiativet inleds med en månads testperiod, med målet att skala upp.

– Det här initiativet är en god start för att minska riskerna för vårdpersonalen, men om det verkligen ska ge effekt behöver fler aktörer bidra till säkra transporter. I denna pandemi är vårdpersonalen än mer oumbärlig än under normala omständigheter och genom möjligheten att åka isolerat minskar riskerna för de människor vi behöver mest just nu, säger Dan Castillo på WeFightCovid. 

Initiativet innebär att personer anställda inom hälso- och sjukvården i hela landet erbjuds möjlighet att få tillgång till en bil från Hertz, OKQ8, Sixt eller Volvo Car Mobility till och från arbetsplatsen. Vid resor med hyrbilarna behöver användarna inte betala trängselskatt. Bilarna kommer att vara tillgängliga för vårdpersonal under en månads tid till en början, från och med första april.

Vårdpersonal kan ansöka om en bil via bilar@wefightcovid.org. 

<<
_______________________________________
Artikelförfattare: WeFightCovid | 2020-04-01

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.