0 0
Read Time:59 Second

• COVID-19 • ATMOSFÄREN | EUROPA / Europeiska rymdorganisationen (ESA) / Rymdstyreslsen

>>
Rymdstyrelsen har tagit fram uppdaterade satellitdata som visar låga halter av kvävedioxidhalter i atmosfären över Europa. Från rymden går det tydligt att se effekterna av att stora industrier stängt ned och att trafiken minskat på grund av restriktionerna som tagits för att stoppa smittspridningen av coronaviruset.

Tidigare har den europeiska rymdorganisationen ESA kunnat visa på lägre halter av kvävedioxid över främst norra Italien, de nya satellitbilderna Rymdstyrelsen tagit fram visar än mer tydligt på läget över hela Europa och minskningen av kvävedioxid i atmosfären är markant. 

Satellitbilderna visar ett medelvärde av troposfärisk koncentration av kvävedioxid perioden 15  22 februari och 15 – 22 mars år 2019 jämfört med samma datum år 2020. Värdena ligger mellan 0,00001 till 0,0008 mol/kubikmeter, låga värden ger ingen färg och högsta värdena visas med rött. Färgsättningen är likadan mellan de olika datumen. 

Satellitbilderna är framtagna med data från Sentinel-5p satelliten som ingår i det europeiska jordobservationsprogrammet Copernicus. 

<<
_______________________________________________
Artikelförfattare:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.