0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

• REFERAT • KOMMENTAR | Tiundaskolan / Upsala Nya Tidning (UNT) / Uppsala kommun (Uk) / Uppsalamagasinet Luthagsnytt (UMLN)

Uppslaget om Tiundaskolan i dagens UNT (Obs, bilden är av upphovsrättsliga skäl suddig).
>>
I dagens Upsala Nya Tidning tar reportern Anna-Mikaela Wass upp den ofärdighet som råder på Tiundaskolan. Den tillförordnade grundskolechefen på Uppsala kommun, Christina Stenhammar (bilden nedan), gör sitt bästa för att förklara varför det ser ut som det gör på skolan. Ämnen som lyfts är de alltför ofta förekommande rektorsbytena, som kanske mest är att likna vid strömhopp. Den invändigt snygga, men för ändamålet direkt olämpliga, arkitekturen ett annat.

Det är ett uppslag med mycken svidande kritik som möter UNT-läsaren denna söndagsmorgon.

– Vi behöver en handlingskraftig skolledning som talar om för politikerna att lokalerna inte fungerar. Skolan är ett experiment från arkitektens sida, säger Anders Brantnell som har barn i årskurs fyra. Han är en av tre föräldrar som delar med sig av synpunkter på skolan.

Samme Anders Brantnell lyfter ett ”varningens finger” med anledning av den oro många elever dagligdags upplever. En oro som tillåtits vara legio sedan den nya Tiundaskolan invigdes för två år sedan (2018):
 
– (…) Vi får inte heller normalisera stök och bråk. Barnkonventionen är lag och vi kan inte bara strunta i hur eleverna känner, säger han till UNT.Uppsalamagasinet Luthagsnytts kommentar:
Vi känner väl igen de kommentarer och synpunkter som framförs i Anna-Mikaela Wass’ artiklar om Tiundaskolan och välkomnar att UNT belyser olägenheterna – och därmed öppnar upp för konstruktiva samtal som leder tillhandling – mellan elever, föräldrar, skolpersonal och politiker. Vi anser att det är exakt sådan journalistik som är alla dagstidningars stora styrka och fördel, där repliker kan tillåtas komma tämligen rappt. Vi kommer att följa den öppna dialog som nu (förhoppningsvis) lär komma som resultat av dagens artiklar. Ett särskilt tack till Anna-Mikaela Wass!
// Peder Strandh, redaktör’n UMLN

<<
______________________
redaktion@luthagsnytt.se

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.