0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

• MAT TILL HUNGRANDE • Ekonomisk utsatthet | Matcentralen / Riskgrupp / Uppsala Stadsmission

Volontärerna Anders och Ella lastar bilen med mat från Stadsmissionens Matcentralen för vidare transport till behövande.
>>
På grund av rådande situation gällande Coronaviruset har Stadsmissionen startat en volontärpool för att hjälpa de människor som inte längre kan hämta Stadsmissionens matkasse på Matcentralen.

Stadsmissionen har den senaste veckan mött en stor utmaning i och med att många som hämtar matkassen på Matcentralen behövt pausa sin hämtning på obestämd tid. Gemensamt för de som får Stadsmissionens matkasse är att de lever i ekonomisk utsatthet, men många tillhör dessutom en riskgrupp. Det blir därför problematiskt för många ur denna grupp att hämta Matkassen på plats i Matcentralen. De kan dessutom inte be någon handla åt dem i livsmedelsbutikerna eftersom de saknar pengar att handla för.

Därför föddes idén till en volontärpool, där Stadsmissionens volontärer åker ut till människor i riskgrupperna för att dela ut Matkassen i deras hem.

– Det känns fantastiskt att vi kan erbjuda hemleverans till de som lever i riskgruppen och inte kan eller vågar gå utanför hemmet. De som fått matkassen hemlevererad har visat stor tacksamhet och uppskattning över initiativet, säger Johanna Wahlby, föreståndare på Matcentralen.

Citat från människor som får Stadsmissionens Matkasse:

Denna vecka kunde jag inte hämta min matkasse då jag inte har råd med bussen. Tack för att ni körde hem min matkasse, nu har jag mat även denna vecka

Vilken fantastisk omtanke. Så generöst att få sådan hjälp i dessa tider. Hjärtligt tack!”

”Tack så mycket för att ni körde ut matkassen till mig! Det var mycket fint gjort”

Igår (den 17 mars) åkte för första gången två av våra volontärer ut till fem hem.
Volontärerna finns med i bild, bifogade i mejlet. 

<<
__________________________________
Artikelförfattare: Uppsala Stadsmission

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.