0 0
Read Time:56 Second

• PANDEMI • SJUKVÅRD |  Socialstyrelsen / Socialdepartementet >>
Socialstyrelsen har den 16 mars fått i uppdrag att säkerställa tillgången till skyddsutrustning och annat sjukvårdsmaterial. Uppdraget innefattar bland annat att på nationell nivå svara för fördelningen och vid behov omfördelning mellan huvudmännen.

– Nu under utbrottet av covid-19 är det oerhört viktigt att sjukvårdsmaterial och skyddsutrustning finns där behoven finns, och att det snabbt kan omfördelas vid behov. Därför ger regeringen Socialstyrelsen det här uppdraget, säger socialminister Lena Hallengren.

Beslutet innebär att regioner och kommuner ska lämna information till Socialstyrelsen om den skyddsutrustning för hälso- och sjukvårdspersonal och det material för provtagning för covid-19 som de har tillgång till. Socialstyrelsen får sedan besluta att en region eller kommun ska överlämna skyddsutrustning och provtagningsmaterial till en annan region eller kommun.

När det gäller personlig skyddsutrustning och provtagningsmaterial avser fördelningen och omfördelningen såväl befintligt som tillkommande material.

Beslut om omfördelning av skyddsutrustning eller provtagningsmaterial sker i dialog med berörda regioner och kommuner.

Regeringen har i dag, den 16 mars, även beslutat att Socialstyrelsen ska fungera som en nationell inköpscentral för skyddsutrustning och sjukvårdsmaterial.

<<
____________________________
Artikelförfattare: Socialstyrelsen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.