0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

• SJUKVÅRD • COVID-19 | Akademiska sjukhuset (UAS) / Region Uppsala
>> För att undvika att coronasmittade patienter smittar andra patienter och medarbetare inför akutmottagningen på Akademiska sjukhuset triage utomhus. Från och med den här veckan, v. 12, kommer patienter att undersökas och gallras i ett tält utanför akutmottagningen och misstänkta fall slussas därefter vidare till särskilda rum för fortsatt omhändertagande. Beslutet fattades av styrgruppen för covid-19 under fredagen.

(Illustrationsbild)

– Det kan vara svårt i ett initialt skede att avgöra vilka akut sjuka patienter som har covid-19. Akutmottagningen är en öppen vårdmiljö och vi vill undvika smittspridning till andra patienter och medarbetare. Vi har även infört en ny rutin som innebär att all personal på akutmottagningen nu bär heltäckande skyddsglasögon eller visir som komplement till munskydd, säger Fredrik Sund, verksamhetschef för infektion på Akademiska sjukhuset.

Med anledning av den snabba utvecklingen av coronavirusets spridning stärker Akademiska sjukhuset dessutom beredskapen under helgen. Inget stabsläge har införts, men en grupp bestående av chefsläkare, infektion, vårdhygien och kommunikation har höjd beredskap.

Triage är ett vanligt förekommande arbetssätt inom akutsjukvården. På akutmottagningen vid Akademiska används det för att sortera och prioritera patienterna så att de mest allvarliga eller brådskande fallen behandlas först. Syftet är inte att släppa in färre patienter utan att göra väntetiden säkrare för dem som är där, och se till att rätt patient träffar läkaren först.

<<
_______________________________________
Artikelförfattare: Region Uppsala | 2020-03-14

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.