0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second

• GRUNDSKOLA • Barn & Ungdom | Uppsala kommun (Uk)

>>
Deltagandet i skolvalet i Uppsala 2020 är rekordstort: 97,9 procent har gjort aktiva val. Av dem har 96,3 procent tilldelats något av sina val. En av många eftersökta skolor är Gottsundaskolan.

Besked om placeringar har nu gått ut till alla vårdnadshavare som fått besked via e-post eller post och i kommunens e-tjänst eBarnUngdom. Totalt har cirka 4 600 barn och elever deltagit i skolvalet som omfattar barn som ska börja förskoleklass samt elever som byter skola för att börja i årskurs 4, 6 och 7 på annan skola. Till detta kommer också elever som flyttar till Uppsala kommun.

Antalet barn ökar i Uppsala kommun och när andelen som gör aktiva val ökar kan det uppstå en stor efterfrågan på vissa skolor. Bland annat har det varit ett högt söktryck för plats på Gottsundaskolan som angetts som första val i många elevers ansökningar.

– Det är ett mycket gott betyg på hur skolans ledning och lärare klarade den stora förändring det innebar med undervisning på annan plats när skolan brunnit hösten 2018 och återflytten tillbaka till Gottsunda förra året. Skolan är uppskattad och håller en hög kvalitet med en engagerad lärarkår, säger Helena Hedman Skoglund (L), utbildningsnämndens ordförande.

Resultat i skolvalet 2020
Cirka 4 600 barn och elever bjöds in till årets skolval. Av dem har 97,9 procent gjort ett skolval, vilket är den högsta andelen någonsin och närmare tre procent högre än förra året. I år fick 96,3 procent av de sökande något av sina tre val. 84,3 procent fick sitt förstahandsval.
• Av de närmare 2 700 barn som blev inbjudna till förskoleklassvalet fick 99,2 procent något av sina tre val.
• Av elever som valde till årskurs 4 fick 98,9 procent något av sina tre val.
• Av elever som sökte till årskurs 6 fick 96,1 procent något av sina tre val.
• Av elever som sökte till årskurs 7 fick 79,6 procent något av sina tre val.

– Precis som tidigare är det en överväldigande majoritet av de som valt som har fått någon av sina önskade skolor. Det visar hur viktigt och bra det är att göra ett aktivt skolval, säger Caroline Sedin, enhetschef antagning förskola och skola.

Av de elever som inte gjort något skolval, eller gjort ett icke godkänt skolval, fick 92,8 procent sin närmaste skola inom skolskjutsområdet. Samtliga elever i skolvalet har skolplacerats på samma villkor utifrån utbildningsnämndens regelverk. För vårdnadshavare som vill göra ett omval ska det ske under omvalsperioden 16 till 24 mars.

<<
__________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk) 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.