0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

• SOCIALT • | EFN Ekonomikanalen
>> En social bostadssektor finns redan i många länder som Finland och Österrike. Det är en bostadsform som kan erbjuda socialt och strukturellt hemlösa personer att få en bostad. Nu är frågan om det kan vara lösningen för Sveriges bostadsproblem.

– Det är ett verktyg som behövs för att komplettera dagens bostadspolitik, säger Martin Lindvall, samhällspolitisk chef för Fastighetsägarna.

– Det löser inte bara ett bostadskostnadsproblem men också ett tillgänglighetsproblem, säger Anna Granath Hansson, doktor i fastighetsvetenskap KTH.

– Men att införa en social bostadssektor i Sverige är något inte alla håller med om ger den lösning på problemet som behövs, menar Jörgen Mark-Nielsen, samhällspolitisk chef på Sveriges Allmännytta, och uppger att det inte finns ett politiskt stöd för bostadsformen i Sverige: Det har så många nackdelar att jag inte tror det kommer att införas.

Fler vågar emellertid diskutera frågan enligt Martin Lindvall. Han menar att fler är nyfikna på bostadsformen och att tabut börjar luckras upp. De som är minst intresserade av att diskutera en social bostadssektor är politikerna eftersom de upplever det som ett känsligt ämne, fortsätter han. 

Se inslaget på EFN:s webbsida här (5:04 minuter)

<<
_________________________________
Artikelförfattare: EFN Ekonomikanalen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.