0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

• UNIVERSITET • Jord- och skogsbruksvetenskap | Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)

>>
SLU rankas även i år som ett av världens tre bästa universitet inom ämnesområdena jord- och skogsbruksvetenskap. Det är organisationen QS som nu släpper World University Ranking-listan för år 2020.

I kategorin Agriculture & Forestry toppas listan av Wageningen-universitetet i Nederländerna följt av Davis i Kalifornien, USA och därefter alltså SLU.

I kategorin Veterinärmedicin ligger SLU på plats 27 på världsrankningen, ett litet tapp jämfört med fjolårets 22:a plats.

– Vi är jättestolta över att vara fortsatt rankade som nummer tre i världen av QS. Det är en imponerande insats som görs av många anställda dagligen för att nå dit, säger SLU:s rektor Maria Knutson Wedel, och fortsätter:

– Det är också ett kvitto på att vi klarar att leva upp till vår ambition att vara ett internationellt universitet med forskning i världsklass samtidigt som vi har svenska yrkesutbildningar med hög kvalitet som kräver professionell praktisk erfarenhet, parallellt med en stor verksamhet för att undersöka hur vår omgivande miljö mår där vi samlar och analyserar data och skriver beslutsunderlag, i likhet med några andra myndigheter. –

– Jag är tacksam och glad över att ha fått förtroendet att få vara rektor på ett mycket speciellt universitet i toppklass, avslutar Maria Knutson Wedel.

<<
________________________________________________________
Artikelförfattare: Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) | 2020-03-04

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.