0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

• COVID-19 • CORONAVIRUS | Skola / Celsiusskolan / Uppsala kommun (Uk)

>>
Celsiusskolan i Uppsala håller stängt på måndag 9 mars. Under helgen bekräftades en elev på gymnasieskolan vara smittad av coronaviruset. Smittskyddsenheten har under dagen arbetat med smittspårning bland medarbetare och elever.

Uppsala kommun har tagit beslutet att hålla skolan stängd under måndagen för att få tid att planera framåt, genomföra en extra städning och förvissa sig om att smittspårningen är klar så att alla kan känna sig trygga att komma tillbaka till skolan. Planen är att skolan ska öppna igen på tisdag.

– De elever och medarbetare som smittskyddsenheten bedömer har haft nära kontakt med den smittade eleven är satta i självkarantän och kommer att vara hemma i två veckor från att de senast träffade eleven. Att stänga hela skolan under tiden några elever är i självkarantän bedöms av Folkhälsomyndigheten i dagsläget inte som ett effektivt sätt att hindra vidare spridning, säger Christina Stenhammar, utbildningsförvaltningen Uppsala kommun.

Samtliga medarbetare och elever i Uppsala kommun uppmanas att vara uppmärksamma på tidiga symptom på hosta, feber eller luftvägssymptom och ska kontakta Vårdguiden 1177 vid något minsta symptom.

Elever eller vårdnadshavare som har generella frågor om coronaviruset hänvisas till telefonnummer 11313. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt. Mer information finns också på Folkhälsomyndighetens hemsida.

<<
_________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.