0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

• UPPSALA SYD • Gottsunda centrum | Utvecklingsarbete / Idékoncepttävling / Uppsala kommun (Uk)

Gottsunda centrum.
>>

Gottsunda ska bli hjärtat i södra Uppsala och är redan idag ett prioriterat område för Uppsala kommun. Den 11 mars förväntas kommunstyrelsen fatta beslut om att inleda en idékoncepttävling för en eventuell försäljning av Gottsunda centrum. Det görs för att hitta en aktör som kan bidra med ny kompetens och utvecklingskraft i området. Genom tävlingen och en eventuell försäljning vill kommunen upprätta ett långsiktigt och nära samarbete med en eller flera privata aktörer i utvecklingen av Gottsunda.

Kommunen har tagit fram ett förslag till tävlingsprogram för att marknadens aktörer ska kunna beskriva hur de vill bidra till utvecklingen av Gottsundacentrum och dess närområde. Kommunen ska i sin utvärdering granska erfarenhet, långsiktighet och engagemang för området. Det slutliga valet av en eventuell köpare görs genom en sammanvägd bedömning av prisanbud och hur väl aktören kan bidra till en långsiktig förvaltning och utveckling av Gottsunda centrum. 

– Vi ska nu prova om vi kan hitta en aktör som kan och vill utveckla Gottsunda tillsammans med verksamma i området. Vi ska fortsätta det viktiga arbetet med att göra Gottsunda till en trygg stadsnod och kommer inte sälja om vi inte hittar rätt aktör, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Gottsundaområdet står inför en omfattande utveckling och ska bli en av fyra stadsnoder utanför stadskärnan. Planeringen och genomförandet av utvecklingen i Gottsunda förväntas gynnas av att externa aktörer med spetskompetenser och erfarenheter av liknande områdesutveckling proaktivt involveras. 

Tävlingen pågår mellan den 19 mars och 4 juni. I maj och juni utvärderas bidragen och anbuden. Förhandlingar kan inledas med en av aktörerna till sommaren.Om kommunen hittar en aktör som lever upp till ambitionerna för Gottsundaområdet kan ett beslut om försäljning tas före årsskiftet 2020-2021.

<<
__________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.