0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

• LAG & ORDNING • Speciell insats | Kriminella gäng / Polisen / Uppsala kommun (Uk)
>>
>> Polisen meddelade i samband med en presskonferens under torsdagen att de kommer att flytta resurser (från framförallt Malmö, red) till Uppsala inom ramen för Operation Rimfrost. Detta är en viktig resursförstärkning i vårt arbete för ett tryggare Uppsala, menar kommunalråd Erik Pelling (S).

– Vi välkomnar Operation Rimfrost och att polisen verkligen kraftsamlar här. Kommunen kommer bidra på alla sätt vi kan för att det här ska bli bra så möjligt, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Operation Rimfrost är ett arbete inom polisen som sker utifrån en särskild metod. Den innebär en förstärkning av det redan pågående arbetet mot sprängningar och skjutningar. Förstärkningen till Uppsala görs parallellt med det sedan i november pågående arbetet i Malmö i Region Syd. Operationen kommer utgöra en viktig del i det långsiktiga arbetet med att vända trenden av skjutningar i kriminella kretsar. Detta är ett arbete som både sker inom ramen för specifika händelser och implementeras i det vardagliga polisiära arbetet.

– Vi är väldigt nöjda med att Rimfrost nu kommer till Uppsala, det är viktigt för medborgarna när det gäller tryggheten, men även för våra poliser som varje dag arbetar mot de kriminella som skjuter och spränger, säger Jale Poljarevius, kommenderingschef i region Mitt.

– Rimfrost har gjort det möjligt för oss att intensifiera vårt arbete med förstärkning och stöttning från hela landet. Nu håller vi uppe trycket, men att arbeta mot den grova kriminaliteten är ett långsiktigt arbete som kommer att ta tid. Det finns inga kortsiktiga lösningar på långsiktiga problem. Tack vare Rimfrost har vi kunnat utveckla våra metoder och vårt arbete, vilket vi kommer att dra stor nytta av även framöver, säger Mattias Sigfridsson, chef för polisområde Malmö.

Övergripande arbetar Polismyndigheten som en myndighet, både i linjen och i särskilda händelser, mot de kriminella konflikter som bedrivs med skjutvapen och sprängningar.  Arbetet är nära sammanlänkat, vilket därmed säkrar en långsiktighet i arbetet.

– I operation Rimfrost har vi arbetat med en metod, som inneburit förstärkning av det redan pågående arbetet mot sprängningar och skjutningar. Det tillfälliga ledningssystemet som en nationell särskild händelse innebär, kommer att övergå i vår ordinarie linjeverksamhet juni, säger nationell kommenderingschef Stefan Hector.

<<
__________________________________________________________________________________________________
Redaktion@luthagsnytt.se | Art. bygger på pressmeddelanden från Uppsala kommun (Uk) och Polisen | 2020-02-20

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.