0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

• CYKEL • Investeringar | Miljö & Klimat / Uppsala kommun (Uk)


>>

Uppsala kommun satsar nästan dubbelt så mycket på cykelinvesteringar, drifts- och underhållsåtgärder som övriga kommuner i landet.

De här åtgärderna har resulterat i att Uppsala två år i rad vunnit Cykelfrämjandets granskning Årets cykelfrämjande kommun.

Närmare information om kommunens cykelfrämjande åtgärder finns i Cykelbokslutet som nu färdigställts för 2019. Där kan man bland annat läsa att Uppsala byggde 7 km nya cykelvägar, och att cykelinvesteringar, drifts- och underhållsåtgärder uppgick till över 550 kronor per invånare. Detta kan jämföras med Cykelfrämjandets siffror, där kommunerna i genomsnitt satsade strax över 300 kronor per invånare för samma åtgärder.

– För att öka trivseln och rädda klimatet ska Uppsala bli en ännu mer cykelvänlig stad och kommun. Cykeln ska vara ett snabbt och smidigt förstahandsval för alla som kan och vill, säger Rickard Malmström (MP) (bilden), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden. 

Cykelbokslutet publiceras varje år i februari och vänder sig till kommuninvånare, politiker, tjänstemän, besökare och andra som är intresserade av hur Uppsala arbetar med cykelfrämjande samhällsplanering.
Syftet med cykelbokslutet är att sammanställa och presentera de insatser som har genomförts under året avseende cykelplanering.

<<
______________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk) | 2020-02-17

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.