0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

• NYBYGGNATION • ROSENDAL | Uppsala syd / Wallenstam / Illustration / Uppsala kommun (Uk)


ILLUSTRATIONSBILDEN: Rosendals torg

>>
Nyligen beslutades om ännu en markanvisning i Rosendal och byggaktör för tomten Wallenstam. Kvarteret blir Wallenstams tredje projekt i Rosendal och femte i Uppsala. Kommunens mål med att anvisa marken till just Wallenstam är förutom bostäderna att skapa ett helhetsansvar för lokalerna runt det centrala Rosendals torg.

Mark- och exploateringsutskottet har beslutat att tilldela Wallenstam ännu en tomt i Rosendals tredje etapp, området norr om Södra Rosendal. Göteborgsbaserade Wallenstam har ett avtal med Uppsala kommun om utveckling av hyresbostäder i Uppsala och projektet blir deras fjärde i Rosendal.

Den tomt Wallenstam nu har anvisats ligger norr om Rosendals torg, som är en av de viktigaste kommersiella och sociala knutpunkterna i området. Bolaget bygger redan på tomten söder om torget, vilket innebär att samma bolag förvaltar alla lokaler runtom torget.

– Torget ska bli en levande kärna i Rosendal med service, rekreation och många Uppsalabor i rörelse. En långsiktig ägare av de kommersiella lokalerna kommer vara positivt för torget, säger Erik Pelling (S), ordförande i kommunens Mark- och exploateringsutskott.
I det färdiga Rosendal
 beräknas uppåt 12 000 människor att bo, ungefär lika många som i hela Skara. Det innebär stort underlag för lokal service och mycket av den knyts till Rosendals torg, inte minst offentlig service som det planerade biblioteket.

Wallenstams kommande projekt kallas Rosendals torg och består av fyra huskroppar i olika höjd och utförande: Parkhuset, Townhouse, Torghuset och Alléhuset. Sammanlagt byggs 181 hyresrättslägenheter med byggstart satt till tredje kvartalet 2020. Kvarteret delas med Aros Bostad, det projekt som har planerats tillsammans med kollektivhusföreningen Rudbeckia.

<<
___________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.