0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

• INREDNING • NY TEKNIK | Appar / Tapeter / Pressmeddelande Direkt

NOTERA:
Detta är ett pressutskick från ett företag som (bl.a.) saluför tapeter. Notera därför att säljerbjudanden ev. kan finnas ”inbäddade” i artikeln. 
_
.

Illustrationsbild.
>>

Idag lanserar företaget Boråstapeter sin app ”Wonderwall AR” som gör det möjligt att provtapetsera direkt i mobilen eller paddan.

Att välja tapet kan vara svårt. Först ska man välja mönster och sedan ska man räkna på hur många rullar det går åt. För att förenkla processen lanserar nu Boråstapeter appen Wonderwall. Med appen kan man provtapetsera virtuellt innan man bestämmer sig – och även direkt se hur många rullar som går åt och vad de kommer att kosta.

Med hjälp av kamerafunktionen mäts ytan som ska tapetseras enkelt upp. Man kan välja att tapetsera en vägg eller ett helt rum och se resultatet direkt på skärmen. Att byta tapet görs med ett enkelt knapptryck. I appen kan man prova tapeter från alla Boråstapeters kollektioner, sammanlagt över 900 tapeter.

– Det kan vara svårt att föreställa sig hur ens sovrum, vardagsrum eller kök kommer att se ut med en ny tapet när man bara har ett tapetprov. Med appen ser man direkt hur en viss tapet passar i ens egna hem. Och den är dessutom väldigt rolig att använda. Det är lätt att fastna med den och gå runt hemma och se rummen byta prägel med nya tapeter, säger initiativtagaren Oskar Gissberg, Head of Digital på Boråstapeter.

Utvecklad av Chalmersstudenter
Appen bygger på AR-teknik (Augmented Reality). Tekniken, som gör det möjligt att ”förstärka” verkligheten, är samma som används i det populära spelet Pokémon Go. Appen är utvecklad i samarbete med fem studenter vid Chalmers Tekniska Högskola som tillsammans driver bolaget InnoTact Software.

– Vi hade kontakt med flera olika webbyråer, men till slut föll valet på Chalmersgänget. De hade både den tekniska kunskapen och de mest kreativa idéerna. Vi är verkligen superimponerade av dem, säger Oskar Gissberg.

AR är en het teknik som väntas få stort genomslag. Än så länge finns det dock få exempel på faktiska tillämpningar.

– Utöver Ikeas app som lanserades häromåret finns det inget liknande på den svenska marknaden. Det känns roligt att vi på Boråstapeter ligger i framkant och driver branschen framåt, säger Oskar Gissberg.

Tillgänglig för iOS idag – för Android i sommar
Appen finns från och med idag tillgänglig för nedladdning till enheter baserade på iOS. Senare i sommar kommer även en version för Android.

<<

____________________________________________________
Artikelförfattare: Pressmeddelande Direkt för Boråstapeter

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.