0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

• EPIDEMIOLOGI • Coronavirus 2019-nCoV | Smitta / Folkhälsomyndigheten
>> Läs även tidigare publicerad artikel i ämnet.
_
>>

– Min bestämda uppfattning är att vi har ett mycket gott beredskapsläge i Sverige. Smittskyddsarbetet fungerar väl och vi har tät kontakt med smittskyddsläkarna, sade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson under morgonens presskonferens om beredskapen kring det nya coronaviruset 2019-nCoV.
_


Illustrationsbild: Coronavirus 2019-nCoV
_
_
Presskonferensen hölls på Rosenbad tillsammans
med socialminister Lena Hallengren och Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell.

– Vi har en stark smittskyddsorganisation som har hanterat den här typen av situationer vid ett antal tillfällen. Den svenska beredskapen bygger på principen att befolkningen är väl informerad om att det pågår ett utbrott, att människor med symtom söker sig till vården, att vi har en snabb diagnostik, att vi snabbt kan ta hand om personer, lämna råd och anvisningar och vid behov också isolera människor, fortsatte Johan Carlson.

Han berättade också att Folkhälsomyndigheten idag, fredag, kommer att gå till regeringen om en hemställan om att klassificera det här viruset både som en allmänfarlig och som en samhällsfarlig sjukdom.

– Det innebär inte att vi ser på situationen på något mer allvarligt sätt än tidigare. Men att vi vill kunna ha alla de instrument som behövs när man hanterar allvarliga sjukdomar, avslutade Johan Carlsson presskonferensen.

<<
______________________________________________
Artikelförfattare:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.