0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

• UTRDEDNING • Uppsala konstmuseum | Uppsala slott / Uppsala kommun (UK)
>> Museiutredningen har kommit fram till en rekommendation där Uppsala konstmuseum får mer plats på Uppsala slott. Förslaget innebär bland annat långsiktigt arbete som skapar goda villkor för konsten och ger uppsalaborna mer konst i ny miljö. Utredningens förslag behandlas på kommunstyrelsen den 11 mars.
_


Konsten och kulturen är en stor och viktig fråga i Uppsala kommun. Utredningen rekommenderar att verksamheten vid konstmuseet stärks och att museet blir kvar vid slottet.  Förslaget innebär även att slottsparken görs mer tillgänglig, öppnas upp för rekreation och blir ett rum för konsten. Utifrån detta rekommenderas ett utökat verksamhetsstöd till museet.

– Museet kan fördubbla antalet besökare i renoverade och utbyggda lokaler utifrån verksamhetens behov. Genom att förstärka konstmuseets verksamhet kommer det rustas för att kunna producera mer intressanta utställningar och programverksamhet och på sätt vara redo för en utökning i nya lokaler, säger Sofie Blomgren (bilden), utredare på kommunledningskontoret.

Rapporten i sin helhet finns att läsa på Uppsala kommuns webbplats. Den kommer även presenteras på ett öppet möte söndagen den 9 februari 14.30 på konstmuseet. Synpunkter på utredningen välkomnas och kan mejlas, senast den 17 februari, till konstmuseiutredning@uppsala.se

<<
_________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun | 2020-01-28

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.