0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

• CYKEL • ELITIDROTT | Svenska Cykelgalan / Svenska Cykelförbundet
.>>
Svenska mästarinnan och världscup-segraren i MTB (XCO) Jenny Rissveds och Gustav Johansson, en av Sveriges bästa bancyklister just nu, blev Årets Postcyklist 2019.


Svenska mästarinnan och världscup-segrare i MTB (XCO) Jenny Rissveds (övre bilden), samt Gustav Johansson (nedre bilden), en av Sveriges främsta bancyklister just nu, blev Årets Postcyklist 2019.
Priset delades ut i samband med Svenska Cykelgalan i Kalmar på lördagskvällen.
Jenny Rissveds, Falu CK, röstades fram som Årets Postcyklist dam. Hon var inte på plats på själva galan för att ta emot priset, men Fredrik Kessiakoff, Sveriges förbundskapten i MTB, konstaterar att svensk MTB är på frammarsch och att 2019 var ett bra år för svensk MTB.

.
Gustav Johansson har etablerat
sig i den internationella bancyklingen med ett flertal fina placeringar i tävlingar mot världseliten i bancykling. Under EM inledde han med ett elimineringslopp, ett mycket nervöst lopp med ett antal riktigt stora krascher där Gustav klarade av att undvika dem alla och till slut knep en 10:e plats – ett mycket bra resultat i den hårda konkurrensen.

.
På galan närvarade även endurocyklisten Alexander Kangas. Han representerar det svenska VM-laget ”Team Sweden” som med högsta möjliga konkurrens i startfältet tog en silvermedalj på VM i Enduro i italienska Ligurien i höstas. Med det styrkebeskedet befäste tremannalaget Sveriges ledande position i endurovärlden på internationell nivå. Tremannalaget med Alexander Kangas, Robin Wallner och Zakarias Johansen topp tre i Årets Postcyklist 2019.

.
Årets Postcyklist är en
utmärkelse som delas ut av Svenska Cykelförbundets huvudsponsor, PostNord till seniorcyklister (dam/herr) för framstående prestationer och internationella framgångar. Utmärkelsen består av en statyett och ett stipendium på 25 000 kronor.
Priset, som till en början hette Årets Postryttare, instiftades 1983 av Postgirot Bank för att delas ut till svenska landsvägscyklister (dam och herr). 1997 delades utmärkelsen ut även till bästa dam- respektive herrcyklist i mountainbike. I takt med utvecklingen inom svensk cykel har priset idag breddats till att gälla samtliga grenar. Inom varje gren nomineras ett antal seniorcyklister av en arbetsgrupp bestående av representanter från Svenska Cykelförbundet och PostNord. Den jury som tidigare utsåg Årets Postryttare har idag ersatts av webbomröstning där hela cykelsverige kan vara med och rösta fram två cyklister varje höst.

<<
_______________________________________________
Artikelförfattare: Svenska Cykelförbundet | 2020-01-25

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.