0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

• KULTUR • STOCKHOLM | Körsång / Vårkonsert / Texten kan innehålla erbjudanden och reklam / Dramaten

>>

Romeo & Julia Kören[Promo-film från YouTube]

Kören har hyllats av publik och kritiker på gästspel och festivaler världen över i snart tre decennier. De har uppträtt i Blå Hallen, vid Kronprinsessan Viktorias bröllop och på äldreboenden genom Kultur i vården. Efter körens som vanligt utsålda julkonserter är det nu dags för vårkonsert på Stora scenen den 27 och 28 mars. Biljetterna släpptes igår (tisdagen den 21 januari).

Kören består av ett femtontal sångare, skådespelare och musiker. Med kunskap och erfarenhet från sina olika områden blandar ensemblen spektakulär musik, drama, romantik och komedi i konserter utöver det vanliga.

I scenografin till pjäsen Furstinnan av Amalfi kommer de nu att levandegöra musik av renässansens kompositörer, bland annat musik som hördes i hovet i Amalfi under 1500- och 1600-talet, i en lekfull och genreöverskridande scenkonstupplevelse. 

Turnéer har fört ensemblen till fler än 35 länder, bland annat Kina, USA, Danmark, Mexico, Tyskland, Kroatien, Italien, Japan, Frankrike och Ryssland. Romeo & Julia Kören bevisar med alla sina framföranden att publiken inte behöver vara bekant med musikhistorien för att uppskatta renässansmusiken.

Sagt i pressen om Romeo och Julia Kören
”De får renässansmusiken att kännas modern kul och väldigt groovy.” Smålandsposten
”… fylld av talang, kreativitet och charm. ” Las Últimas Noticias, Chile   

Medverkande: Frida Grundel, Johanna Tibblin, Britta Ingmarsdotter, Anna Hansson, Malin Sternbrink, Mia Ternström, Jenny Salomonsen, Ariel Cruz, Mathias Nordström, Lukas Kvissberg, Joakim Rignell, Thomas Lundqvist, Joakim Sikberg, David Sigfridsson, Fredrik Ell, Niklas Atterhall och Pierre Nordahl.

Regi: Benoit Malmberg
Scenografi: Anna Heymowska

<<
_______________________________

Pressmeddelande från 2020-01-21

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.