0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

• UTFLYKTER • Kultur / Historia | TiPS! / Stockholms stadsmuseum / Medeltidsmuseet
>>
Stadsvandringar, visningar och föreläsningar om Stockholm igår, idag och i morgon.
Nedan följer tips inför våren. Avsändare är Stockholms stadsmuseum och Medeltidsmuseet.

________________________________________________________

Stockhoms stadsmuseum


Staden & vi
En serie korta, gratis föreläsningar om vår stad: hör om modellbyggarkonstens hemligheter och Klarakvarteren; förbjuden kärlek till vackra män; Stockholmsskolans särpräglade parkarkitektur. Staden & vi

Program om nationella minoriteter
Filmen Romska berättelser ger en inblick i romska liv. Ljuddokumentären Titta Tattarlasset! följs av samtal om romsk identitet, fördomar och bemötande. I Romsk folkmusik får vi höra om romernas rika musiktradition med framträdande av trion Krilja.

En heldag i det judiska Stockholm tar vi oss runt i staden med buss och till fots för att se, höra och uppleva stadens judiska historia från vikingatid till nutid.

Stadsvandringar
Från gasverk och folkhem till miljöstadsdel – en tur genom Norra Djurgårdsstaden. Svalor, spioner och brevcensur – hör om kvinnor som spioner, agenter och motståndsmänniskor.

Fler stadsvandringar

Arkitektur
I vandringen Betong på Södermalm rör vi oss bland postmodernism och gamla industrier. Mer om byggnadsmaterialet blir det i serien Staden & vi med gratisföreläsning.
Fler program om arkitektur

Föreläsningar
I serien Guldkantsföreläsningar ger vi fördjupningar i stadens historia med olika teman.

Fler föreläsningar

Kvinnor
Musikalisk salong med kvinnohistoriskt tema: Frihet, barockt och systerskap, lär känna Stockholmskan, om kvinnors möjlighet till självbestämmande, försörjning och inflytande i Kvinnans plats.
Fler program om kvinnor i staden

För barn
Historiedetektiverna spanar efter Stockholms historia i Stadsmuseet, bland drakar, råttor och klotter. I Rim, ramsa, sång och sagafår de yngre barnen utforska musik, sång och språk. Bokuppläsning och visning av museibyggnadens långa historia i Det magiska huset.

Fler barnprogram

Alla program på Stadsmuseet

________________________________________

Medeltidsmuseet

Singelmingel– träffa andra singlar som är intresserade av Stockholms historia. Blanka skeppslag syr segel – träffa skeppslaget som med allehanda hantverk förbereder vårens sjösättning av museibåten Blanka.

Föreläsningar
Aldrig på en söndag – ett föredrag som inte är helt rumsrent och passande om kärlek och erotik på medeltiden. Drakar i namn, myter och folktro – hör om folkliga föreställningar om drakar.

Visningar
Helgonberättelser – hör om kändishelgonen Sankt Göran, Sankta Lucia och Sankt Nicolaus. Upptäck Svartbrödraklostrets källare i Gamla stan, hör om hur man tog sig till stan på medeltiden i Alla vägar bär till Stockholm.

Arkeologi
Arkeologiskt seminarium: Hur vet vi det vi vet? Hör om hur arkeologiska fynd kan undersökas och analyseras för att besvara frågor om ägande, användande och ursprung. Gå på Arkeologivandring kring Slussen, guidas genom utställningen Fynden berättar.

För barn
Den historiska och humoristiska familjevandringen Råttorna i Gamla stan är tillbaka, liksom dockteaterföreställningen Sankt Göran, prinsessan och draken och Ficklampsvisning.

Alla program på Medeltidsmuseet


Illustrationsbild:
Intresse på Medeltidmuseet i Stockholm.
<<

______________________________________________
Pressmeddelande från Stockholms Stad | 2020-01-15

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.