0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

• KAMERAÖVERVAKNING • Trygg & Säker i Uppsala | Överklagan / Förvaltningsrätten / Uppsala kommun (Uk)

BILDEN: De aktuella stråken utmed Dragarbrunnsgatan och Resecentrum.
>>
Som en brottsbekämpande åtgärd har Uppsala kommun (Uk) sedan ett par år tillbaka låtit installera övervakningskameror och, som vi rapporterat tidigare, har man för avsikt att installera fler. Men Datainspektionens beslut om hur dessa kameror får användas är inte tillräckligt, menar Uk:s politiker i ärendet.

Det senaste tillståndet tillåter endast användning av kameror nattetid vilket inte är tillräckligt, anser Uk, då en del brottsincidenter även sker dagtid – när många människor är i rörelse på platserna. Därför har man överklagat delar av tillståndet till Förvaltningsrätten. Kommunen är även kritisk till att det har tagit lång tid att få tillstånd, konstaterade man redan i december.

De kameror som redan nu sitter uppsatta runt om i staden kommer inom kort få sällskap — om kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S) får som han vill. Det skriver Aftonbladet på sin webbsida nu på morgonen.

Den senaste ”övervakningsplanen” handlar om 19 stycken nya kameror i city, varav elva är tänkta att placeras utmed Dragarbrunnsgatan och åtta att komplettera de som redan finns vid Resecentrum. Enligt Uk:s säkerhetschef Anders Friborg har man redan sett positiva resultat av de kameror som är i drift och nu hoppas han att Datainspektionen ska öka hastigheten på handläggandet av överklagandet.

BILDEN: Påvel Snickares gränd i centrala Uppsala är aktuell för kameraövervakning.

<<
________________________
redaktion@luthagsnytt.se

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.