0 0
Read Time:2 Minute, 49 Second

• EKEBY • Näringsliv | Vårdgivare / Artikelförfattare: Ekebygruppen AB

>>
Den Uppsalabaserade vårdkoncernen Ekebygruppen utökar styrelsens kompetens med flera erfarna ledamöter. Syftet är att fortsätta utvecklingen inom kvalitet, digitalisering och tillgänglighet. Inom koncernen finns bland annat de två välkända vårdcentralerna Aros och Ekeby Hälsocenter, samt Ability Care med verksamhet inom missbruksvård.

Ekebygruppen startade sin verksamhet i början av 2010-talet som ett litet entreprenörsdrivet företag inom primärvården med 10 medarbetare. Nu, knappt tio år senare, har koncernen cirka 150 medarbetare i fyra verksamhetsbolag och en omsättning på drygt 100 miljoner kronor per år.

– Våra ambitioner för 2020-talet är höga. Vi vill fortsätta att vidareutveckla koncernen. Vi är kända för att vara nytänkande och kommer att driva utvecklingen inom förebyggande hälsa, medicinsk kvalitet och tillgänglighet. Vi behöver digitalisera våra tjänster och vi kommer att satsa ännu mer på missbruksvård och arbetet med psykisk ohälsa. Den nya styrelsen blir en viktig motor i den utvecklingen, säger Mats Brolin, grundare och vd för Ekebygruppen.

De nya styrelseledamöterna rekryterades via StyrelseAkademien. Över 60 personer ansökte, bland dem många med hög kompetens och lång erfarenhet. De nya ledamöter som slutligen valdes har en hög och bred kompetens inom vård och omsorg, med fokus på vårdkvalitet, affärsutveckling och digitalisering.

Den nya styrelsen har nu en kompetensbredd inom medicin, kvalitetsarbete, ekonomi, juridik, marknadsföring och affärsutveckling. Bland ledamöterna finns två specialistläkare, en specialistsjuksköterska, två civilekonomer samt personer med utbildning inom marknadsföring och juridik.

En av de nya ledamöterna är Agneta Franksson, civilingenjör inom elektroteknik och bioteknik från KTH samt företagsekonom med en MBA från Uppsala Universitet.

– Jag ser verkligen fram emot att börja arbeta med en så fin koncern som Ekebygruppen och jag känner mig mycket hedrad över förtroendet, säger Agneta Franksson.

Agneta Franksson har lång erfarenhet av ledande befattningar, senast från Continuum AB (VD, uthyrning av vårdpersonal), Tieto Healthcare & Welfare Sweden AB (försäljningschef, Lifecare IT-lösningar i sjukvården) och Vita Nova Ventures AB (VD, kliniska prövningar). Agneta har även styrelseerfarenhet från bland annat Pharmetheus AB, AroCell AB (publ) och Blekinge tekniska högskola.

Anders Nordqvist, är en annan av de nya ledamöterna. Anders är civilekonom från Stockholms Universitet och arbetar som kvalitetschef på Södersjukhuset.

– Ekebygruppen är en högkvalitativ vårdgivare med en stor bredd av verksamheter och med mycket kompetent personal. Med min erfarenhet av att utveckla kvalitet och produktivitet i ett antal stora privata och offentliga vårdföretag, ser jag fram emot att kunna bidra med patient- och tillväxtperspektiv i styrelsearbetet, säger Anders Nordqvist.

Anders Nordqvist har lång erfarenhet av ledande befattningar, bland annat inom Cityakuten Praktikertjänst (VD), Dedicare Assistans AB (VD), FPV Holding AB / Sjätte AP-fonden (VD), Falck Healthcare AB (VD) och Pfizer AB (strategisk planeringschef, marknadschef affärsutveckling). Anders har även erfarenhet av styrelseuppdrag i Falck AM Health Care AB och Aktiv Arbetsmedicin AB.

Styrelsens kompetens inom marknad och affärsutveckling har även utökats med Fredrik Öhgren, som har erfarenhet av ledande befattningar inom vård och omsorg, bland annat Adonia Omsorg AB (VD), Capio primärvård (verksamhetschef) och Capio Närsjukvård AB (Marknadschef). Fredrik är utbildad inom business finance, marknadsföring och ekonomi på IHM Business School.

– Jag är ödmjuk inför möjligheten att få vara med och driva Ekebygruppens tillväxt och framgång där allas hälsa är vår vision, en vårdkoncern där man verkligen lyckats kombinera olika kompetenser inom flera verksamheter. Ekebygruppen ska vara i framkant inom sina områden och framförallt inom kvalité och nytänkande, säger Fredrik Öhgren.

<<
______________________________
Artikelförfattare: Ekebygruppen AB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.