0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

• KULTUR • Teater | Interaktion / Uppsala stadsteater

>>
»Mallas salong« är en oas för nära och överraskande möten med regissörer, skådespelare, författare mfl – med gott om utrymme för reflektioner och frågor. En salong med publiken i fokus, som bjuds in att medverka i samtalet.

Den 22 januari kl. 18 är det dags för nästa upplaga av Mallas salong. Kom och möt två av våra regissörer, som båda delar erfarenheten att regissera och uppföra klassisk fransk dramatik på dagens teaterscen, och en docent i fransk litteratur som forskar inom ämnet. 

Petra Brylander bjuder in Anna AzcárateJonas Österberg Nilsson och Sylviane Robardey-Eppstein till ett publikt samtal med temat: Att tolka en klassiker.

»Jag trodde mig omfamna en klassiker när jag insåg att det var verket som höll mig.«

Anna Azcárate är verksam regissör och skådespelare. Just nu regisserar hon Farliga förbindelser på Uppsala stadsteater, som har premiär i februari. Dramat bygger på en fransk klassiker, en skandalomsusad brevroman som rör sig i den franska societeten strax före den franska revolutionen. Azcárate är också känd för Uppsalapubliken för hennes uppsättning av Löwensköldska ringen (2017).

»Att göra teater ›av idag‹ med en klassiker. Och vad innebär ordet ›tolka‹?«

Jonas Österberg Nilsson är även han verksam skådespelare och regissör. På Uppsala stadsteater har han skådespelat i och regisserat flera uppsättningar. I höstas hade hans uppsättning av Cyrano premiär på Uppsala stadsteater, en föreställning som får nypremiär i april. Österberg Nilsson bearbetade dramatexten, regisserade föreställningen och spelade själv den stornäste Cyrano de Bergerac.

Gäst i Mallas salong är också Sylviane Robardey-Eppstein, docent i franska på Uppsala universitet. Robardey-Eppstein har som sitt forskningsfält fransk teater under romantiken och relationen mellan text och scen. Hon har även inriktat sig på dramatiska texter av Victor Hugo och Alexandre Dumas d.ä.

Publiken välkomnas att delta i samtalet, reflektera över ämnet och ställa frågor.

<<
_____________________________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala stadsteater

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.