0 0
Read Time:2 Minute, 55 Second

• EKONOMI • Nyårslöften | Pengar / Författare: Kredikortlistan.se
>>
Företaget Kredikortlistan konstaterar att vi, lite till mans, i början på ett nytt år ofta börjar fundera över vilka nyårslöften vi önskar infria under det nya året. Nyårslöften kopplade till vår privatekonomi är bland de vanligaste nyårslöftena. Nedan presenterar företaget sina sju bästa ekonomiska nyårslöften inför 2020.

  1. Sparande som nyårslöfte

Det är alltid en bra idé att ha som mål att spara pengar. I stället för att formulera mål som ”jag vill spara ihop 50 000 kronor” så ska du se till att bryta ner dina mål i mindre delar och gärna konkreta steg, till exempel ”jag ska spara x kronor i månaden”. Det kommer garanterat hjälpa dig att hålla ditt löfte rimligt. Ett annat bra sätt att spara pengar är att ha full kontroll över dina utgifter och att du följer en budget som du satt upp.
 

  1. Betala alla räkningar i tid

Det är viktigt att du har ordning och reda på din ekonomi och att du betalar dina räkningar i tid. Har du ett kreditkort eller lån är det extra viktigt att du sköter dina fakturor och inbetalningar annars löper du risk att få pålagd ränta och inkasso-kostnader. Betala alltid i tid och slipp onödiga extra kostnader och risken att hamna i en skuldfälla

  1. Byt till ett bättre kreditkort

Har du extra valutapåslag på alla dina köp utomlands? Reser du mycket kan detta bli onödigt dyrt. Då kan det vara läge att byta till ett kreditkort som är helt utan valutapåslag till utomlandsresorna – så kan du spara in en hel del. Det finna många olika kreditkort på marknaden och det finns helt säkert ett för varje behov. Det bästa (menar företaget, red) är att använda sig av kreditkortlistan.se[Länk], som låter dig jämföra de bästa kreditkorten just nu.

  1. Skaffa en bra försäkring

Oavsett om du är ute efter en reseförsäkring eller trygghetsförsäkring så är det värt att undersöka noga vad du behöver för din livsstil. En trygghetsförsäkring är en extra trygghet för dig som innebär att du kan få ersättning om en viss vara du köpt blir skadad eller stulen. Skulle du råka ut för en skada på din hyrbil så kan du få ersättning för självrisken. Betalar du resan med ett kreditkort så har du alltid en kompletterande reseförsäkring.

  1. Spendera mindre pengar på mat

Vill du ha billigare mat så kan det vara en bra idé att investera i ett kreditkort som ges ut av en matvarukedja som antingen ICA eller Coop. Då kan du få generell bonus på alla inköp eller cashback. Gör du dina inköp någon annanstans så kan du istället välja ett kort som ger dig bonus på samtliga inköp.

  1. Skaffa kredit för oförutsägbara kostnader

Både inkomster och utgifter kan skifta mycket månad till månad. Någon gång är det svårt att få ihop ekonomin. Fördelen med att ha ett kreditkort är att du alltid har en räntefri period och att du därefter har möjlighet att delbetala fakturan. Kreditkortet hjälper dig att skapa en jämnare och tryggare ekonomi.

  1. Bli skuldfri

Det blir tyvärr vanligt idag att man fastnar i skuldfällan med tanke på dagens konsumtionssamhälle. För att bli skuldfri så måste du först få koll på hur mycket skulder du har. Det kan vara alltifrån inkassobolag till olika smålån. Samla alla dina skulder och skriv sedan ner vilka metoder du ska ta till för att tackla skulderna. En bra strategi brukar vara att betala av det lån med högst ränta först.

<<
_______________________________
Artikelförfattare: Kreditkortlistan.se

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.