0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

• TRYGG & SÄKER • CITY | Brottsbekämpning / Kameraövervakning / Uppsala kommun (Uk)

>>
Sedan några år tillbaka har Uppsala kommun (Uk) satt upp kameror på stan för att hjälpa polisens brottsbekämpning. Nu har kommunen ansökt om att få sätta upp fler kameror i city, på Dragarbrunnsgatan och vid Resecentrum. Placeringen av kamerorna har tagits fram i dialog med polisen och efter de önskemål som framkommit i medborgardialoger.

För att få sätta upp kameror krävs tillstånd hos Datainspektionen. I den nya ansökan har tillstånd sökts för 11 kameror på Dragarbrunnsgatan och 8 nya kameror vid Resecentrum.

– Kamerorna är ett viktigt verktyg i vårt trygghetsarbete. Polisen har kunnat använda dem för att bekämpa brott och vi ser att de har varit uppskattade av Uppsalaborna, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Uppsala kommun har idag 7 kameror i centralpassagen vid Resecentrum. Under hösten godkände datainspektionen kommunens ansökan för 12 kameror till i city, 5 stycken i Påvel Snickares gränd (bilden) och 7 stycken runt Stora Torget. De nya kamerorna är på väg att sättas upp.

Det senaste tillståndet tillåter endast användning av kameror nattetid, därför har kommunen överklagat delar av tillståndet till Förvaltningsrätten. Kommunen är även kritisk till att det har tagit lång tid att få tillstånd.

– Vi gör bedömningen att kamerorna behövs även på eftermiddagarna när många unga rör sig på stan efter skolan. Jag hoppas att Datainspektionen tänker om där och jobbar snabbare med vår nya ansökan. Jag har också lyft den här frågan med ansvarig minister flera gånger, avslutar Erik Pelling.

<<
____________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.