0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

• AKADEMISKA SJUKHUSET • Nybyggt | Sjukvård / Region Uppsala

BILDEN: Nu är det klart för slutlig inflyttning i ingång 100/ 101, Akademiska sjukhuset.
>>

Vattenproblemen i den nya vårdbyggnaden på Akademiska sjukhuset, ingång 100/ 101, är nu avhjälpta. Idag beslutade Akademiska sjukhuset att den sista inflyttningen ska påbörjas den 3 februari 2020. I mitten av mars beräknas hela flytten vara klar.

– Vi är mycket glada över dagens besked, att huset nu kan användas fullt ut. Det innebär ett lyft, både för patienter och för medarbetare, säger Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande för sjukhusstyrelsen och fortsätter:

– Det är en stor satsning på Akademiska och en förutsättning för sjukhusets fortsatta ledande roll inom forskning, utveckling och utbildning.

Inflyttningen i vårdbyggnaden har försenats på grund av problem med vattenkvaliteten. Viss verksamhet har ändå kunnat bedrivas, som strålbehandling, datortomografi och MR-undersökningar, men man har avvaktat med att öppna vårdavdelningar med inneliggande patienter.

Under hösten har en rad åtgärder vidtagits, på rekommendation från en expertgrupp. Bland annat stängdes de UV-aggregat som använts för rening av vattnet av. Tillsammans med systematisk spolning har detta gett resultat.

– Vattnet uppfyller nu Livsmedelsverkets krav, och kvaliteten är stabil. Vi ser inte längre något hinder för att bedriva all slags vård i byggnaden. Vattnet är säkert, även för patienter med nedsatt immunförsvar, säger Hans Olov Hellström, biträdande sjukhusdirektör vid Akademiska sjukhuset.

De verksamheter som nu ska flytta in är bland annat öppen- och slutenvården för blod- och tumörsjukdomar och vissa delar av specialmedicin, samt operationsverksamhet.

Invigningen av ingång 100/ 101 är planerad att hållas senare under våren.

<<
________________________________________
Artikelförfattare: Region Uppsala | 2019-12-12

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.