0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

• VÅLD I NÄRA RELATIONER • | Socialnämnden, Uppsala kommun (Uk)
>>
Socialnämnden har beslutat om ett nytt sätt att arbeta kring personer som behöver skydd från våld i nära relationer. Skyddet ska anpassas mer efter varje individ med stärkt barnperspektiv. Det skyddade boendet flyttar till lokaler som gör det enklare att jobba i denna riktning. Fokus är tillgänglighet, trygghet och livskvalitet.

– Den som utsatts för våld av en partner ska ges samhällets fulla stöd till ett liv i frihet fritt från våld. Med detta beslut blir det enklare att få igång ett självständigt liv. Särskilt positivt är att vi nu stärker upp barnens möjlighet till en fungerande skola och fritid, säger socialnämndens ordförande Eva Christiernin (S).

Målet är en specialiserad verksamhet som kan ta emot akut och som har kortare placeringstider. Utslussningslägenheter ska tillföras för att öka möjligheten till ett eget boende. Med det nya arbetssättet ska barnens behov mötas i större utsträckning än idag. Förvaltningen ska bli bättre på att stödja och hjälpa barn i utsatta situationer. Samtidigt ska de nya boendeformerna underlätta för att barnen i större utsträckning ska kunna bibehålla skolgång och fritidsintressen.

Ett skyddat boende i kommunens egen regi täcker inte hela behovet. Därför ska Uppsala kommun göra en upphandling av skyddat boende. Här ställs höga krav på kvalitet och kompetens. Upphandlingen ska formas på ett sådant sätt att ideella aktörer kan delta.

<<
____________________________________________
Artikelförfattare: Socialnämnden, Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.