0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

• DJUR & NATUR • Thailand | Elefanter / Ekoturism / World Animal Protection Sverige

BILDEN: Efter att ha varit åtskilda i 30 år och slitit i skogs- och turistindustrin får vi även se när 55-åriga Sow återförenas med Jahn.
De krokar i varandras snablar – ett tecken på upphetsning och tillgivenhet. 
Foto: World Animal Protection Sverige.
>>

Nu har ännu en elefantattraktion i Thailand blivit djurvänlig och tillåter endast observation på avstånd. Eco-tourism Koh Lanta har bytt namn och heter “Following Giants” för att visa att elefanternas välfärd kommer först.

Det blev många hjärteknipande ögonblick när elefanterna på Eco-tourism Koh Lanta hade gett sin sista ridtur åt turister. Se videoclip här[Youtube].

Attraktionen som nu har bytt namn till Following Giants följer efter en annan thailändsk anläggning, ChangChill, som också enbart tillåter observation på avstånd. Båda anläggningarna ger elefanterna möjlighet att ströva, beta och bada samtidigt som de umgås med varandra. Tidigare erbjöd Eco-tourism Koh Lanta elefantridning, att bada elefanterna och direktkontakt med dem. När de inte användes för ridning stod de oftast fastkedjade, utan skydd från solen i timmar varje dag.

– Dessa elefanter har levt i misär hela livet. De har fått genomlida den brutala träningen ”the Crush” med syfte att bryta ner dem, så att de ska vara säkra för människor att komma nära, säger Lina Dahl som är kampanjansvarig för World Animal Protection i Sverige, och fortsätter:

– Anläggningar som Following Giants och ChangChill har förändrat livet för elefanterna genom att ge dem möjlighet att bete sig naturligt och umgås med varandra, precis som de skulle göra i det vilda, och fått liv värda att leva. Besökare får också se hur elefanter beter sig i sina familjegrupper och lära sig mer om denna utrotningshotade art. Så många svenska turister besöker Thailand, och många av dem älskar djur. Det är glädjande att kunna erbjuda djurvänliga attraktioner och visa andra elefantanläggningar att detta är möjligt.  

<<

___________________________________________________________________
Artikeln bygger på ett pressmeddelande från World Animal Protection Sverige

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.