0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

• NY PÅ JOBBET • Uppsala Konsert och Kongress | Uppsala kommun (Uk)

BILDEN: Uppsala Konsert & Kongress (UKK) sett från Vaksalagatan.
>>

Kommunfullmäktige i Uppsala har idag beslutat att utse Wolkert Wolkert (MP) till ny ordförande i Uppsala Konsert & Kongress styrelse.

– Jag är glad att vi nu får en ny ordförande på plats så att UKK kan fortsätta sitt viktiga arbete med att stärka Uppsalas attraktion och Uppsalabornas tillgång till kultur, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Wolkert Wolkert, som hade uppdrag som ledamot i UKK:s styrelse mellan 2014-2016, har god kännedom om bolagets verksamhet och ekonomi. Hen arbetar som enhetschef inom Uppsala kommun har en gedigen bakgrund inom IT, innovationsarbete och ekonomi. Med erfarenhet från ledande befattningar inom verksamheter som Sveriges lantbruksuniversitet, Deloitte och Uppsala kommun i bagaget tar Wolkert över ordförandeposten i Uppsala Konsert & Kongress AB från och med nu.

– Jag älskar det här huset och jag ser fram emot att förvalta dess plats i staden, säger Wolkert Wolkert. Det är ett utmanande uppdrag som vi i styrelsen nu ska formera oss kring. Vi ska ge bolagets personal möjligheter att med framgång driva bolagets konsert- och kongressverksamhet. Högst upp på agendan står att rekrytera en vd för att så snart som möjligt komma in ett bra arbete i bolaget.

Första styrelsemötet med nya ordföranden sker 18 december.

<<

____________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.