0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

• VINNARE • Företagande | Näringsliv / Uppsala kommun (Uk)

>>
Ignite Sweden belönade i går Uppsala som Sverige ledande kommun för startups. Uppsala fick pris i klasserna Master of startups och Best startup collaborator.

Ignite Sweden prisade vid gårdagens event Ignite Sweden day olika aktörer som stödjer startups. Uppsala kommun tog stolt emot två av de priser som delades ut under dagen.

– Att det startas nya företag och att Uppsalas näringsliv växer är viktigt för Uppsala. Det här är ett fint betyg för vårt hårda arbete, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala.

– Uppsala kommun satsar på att bli den naturliga platsen för entreprenörskap och startups, något viktigt i en allt mer globaliserad värld. Det är ett glädjande besked att kommunen prisas för sin öppenhet till nya idéer och teknologier, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd i Uppsala.

Ur juryns motivering:
”Med nyfikenhet, mod och envishet har Uppsala kommun lyckats med den svåra utmaningen att driva innovation tack vare sitt samarbete med startups. Drivet av ett genuint intresse att hitta nya innovativa lösningar har Uppsala kommun inte bara engagerat organisationen internt, men även bevisat sin förmåga att hantera krav på offentlig upphandling i sitt arbete med startups.”

<<

___________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun | 2019-12-05

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.