0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

• KLIMARTSMART • Biogas | Utmärkelse / Nominering / Uppsala kommun (Uk)

>>

Årets Biogasutmärkelse delas ut till en aktör som gjort viktiga insatser för biogasens utveckling i Sverige och i år är Uppsala kommun en av tre nominerade aktörer.

– Jättekul att Uppsala kommuns arbete med upphandling av hållbara och fossilfria persontransporter uppmärksammas. Det är ett resultat av vårt strategiska och genomgripande klimatarbete, säger Rickard Malmström (MP), kommunalråd med ansvar för klimat.

Vinnaren presenteras på tisdag, 3 december, av den ideella föreningen Biogas Öst i samband med konferensen BioDriv Tinget 2019.

Motiveringen lyder:
Med tydliga politiska beslut samt engagerade upphandlare och tjänstepersoner har Uppsala i en framgångsrik samverkan med bland annat Region Uppsala ställt krav på biogas- och elfordon i en stor upphandling av samhällsbetalda persontransporter. Kravställningen har omedelbart lett till planer på förbättrad infrastruktur för förnybara drivmedel i kommunen och länet som helhet. Upphandlingen har därmed aktivt bidragit till kommunens mål om fossilfria upphandlade transporter senast år 2023. Insatsen har dessutom syftat till att bidra till andra samhällsnyttor som värderas av Uppsala kommun. Genom att möjliggöra nyttjandet av en ökad andel närproducerade drivmedel bidrar upphandlingen även till ett mer kretsloppsbaserat samhälle och en stärkt energisäkerhet.

<<

________________________________________________
Detta är ett pressmeddelande från Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.