0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

• KONSUMENT • Ranking | Årets konsumentkommun / Uppsala kommun (Uk)
>>
Sveriges konsumenter och tidningen Råd & Rön har rankat Uppsala som den sjätte bästa konsumentkommunen i landet.

I Årets konsumentkommun rankas landets alla 290 kommuner utifrån fyra kriterier: i vilken mån de ger sina invånare konsumentvägledning respektive budget – och skuldrådgivning, samt hur bra kommunerna är på livsmedelskontroll och hur lätt det är att få tag på kontanter.

Rankingen visar att Uppsala ger ett gott stöd till medborgare. Som boende i Uppsala får du kostnadsfri hjälp med att bland annat planera och ta kontroll över din ekonomi eller hur du kan ångra ett köp. Till och med oktober i år har 628 personer besökt budget- och skuldrådgivningen och 2146 personer kontaktat konsumentrådgivningen.

– Vi fokuserar på att ge snabb och korrekt service genom att stödet främst utgår från individen och dennes önskemål. Vårt mål är att hjälpa våra klienter att skapa en stabil privatekonomi på lång sikt. Vi får klienten att känna sig delaktig i planeringen genom att vi tillsammans sätter vi upp mål på lång och kort sikt. Vi som arbetar på Konsument Uppsala brinner för att hjälpa våra klienter till ett självständigt liv. Vår rådgivning har funnits i många år och nöjda klienter rekommenderar oss vidare. Många som kontaktar oss nämner att de fått tips av en vän eller kollega, säger Mona Bassiri, Konsument Uppsala.

I undersökningen bedömdes även kvaliteten på kommunens livsmedelskontroll som baseras på Livsmedelsverkets analys. Hittills i år har miljöförvaltningen besökt 1169 livsmedelsanläggningar och gjort 1484 kontroller. Under 2015 startade Uppsala kommun Livsmedelskollen, en service på webben där medborgarna kan se resultaten från de senaste kontrollerna.

– Det är roligt att se att vår livsmedelskontroll rankas högt nationellt. Bland annat nämns att vi är en av landets kommuner som genomför flest kontroller och att en hög andel livsmedelsanläggningar kontrollerats under de senaste två åren, säger Anna Nilsson miljödirektör i Uppsala kommun. <<

_______________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.