0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

• NORDKALOTTEN • Utbildning | Finland-Sverige-Norge / Regeringskansliet

Sveriges arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, Finlands ambassadör Liisa Talonpoikas och Norges ambassadör Christian Syse undertecknar överenskommelsen.
>>

I dag undertecknade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark en förnyelse av en överenskommelse mellan Sverige, Finland och Norge gällande Stiftelsen Utbildning Nordkalotten. Utbildningsstiftelsen anordnar yrkesutbildningar för den svenska, norska och finska arbetsmarknaden i nordkalottregionen.

Utbildning Nordkalotten har sedan 1970-talet anordnat yrkesinriktade utbildningar till deltagare från Finland, Norge och Sverige. Många av de utbildningar som bedrivs vid stiftelsen är inriktade på olika bristyrken till exempel inom IT, el, fordon och vård.

– Utbildning Nord har en lång tradition av att erbjuda yrkesinriktade utbildningar till deltagare från Finland, Norge och Sverige. Det är ett unikt samarbete som betyder mycket för hela regionen. Detta är ett samarbete som vi värnar om och som skapar förutsättningar för en ökad rörlighet över gränserna, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Under dagens ceremoni då avtalet undertecknades deltog även Finlands ambassadör Liisa Talonpoikas och Norges ambassadör Christian Syse.

Avtalet innebär att Sverige åtar sig att finansiera 145 utbildningsplatser per år med möjlighet att beställa ytterligare platser vid behov. Det totala antalet utbildningsplatser som stiftelsen levererar är ca 300 platser per år. Avtalet gäller fram till 2023.

FAKTA Stiftelsen Utbildning Nordkalotten
Stiftelsen Utbildning Nordkalotten är en utbildningsinstitution som grundades på 1970-talet, även om själva stiftelsen tillkom först 1991. Stiftelsen anordnar yrkesutbildningar för den svenska, norska och finska arbetsmarknaden i framförallt nordkalottregionen.
Exempel på bristyrkesutbildningar som ges vid Utbildning Nord är elektriker, byggsnickare, byggmålare, CNC-operatörer, undersköterska och systemspecialist. <<

______________________________________
Uppgifter hämtade från:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.