0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

• STADSPLANERING • Kvarngärdet |Nybyggnation /Uppsala kommun (Uk)

Så här skulle det kunna se ut utmed Vattholmavägen med Råbyvägen och city tillryggalagt.
>>

Området Kvarngärdet fortsätter att utvecklas. I korsningen av Råbyleden och Vattholmavägen, nära Kapellgärdet, planerar vi för bostäder, studentlägenheter, förskolor och verksamheter.

Plan- och byggnadsnämnden har beslutat att ställa ut detaljplanen för kvarteret Vapenhuset för granskning. Syfte är att utvidga innerstaden genom bostadsbebyggelse med lokaler i bottenvåningarna. Infartsvägarna Råbyvägen och Vattholmavägen kommer att succesivt omvandlas till stadsgator. Den nya detaljplanen gör det möjligt med totalt cirka 800 nya lägenheter.

Studentbostäder
Den bostadsbebyggelsen som finns inom det befintliga studentbostadsområdet kommer att kompletteras med sex punkthus, cirka 240 studentlägenheter. Bebyggelsen i kvarteret Vapenhuset är de enda av studentbostadshusen på Kvarngärdet som till det yttre i stort sett är oförändrade sedan de byggdes.

Byggrättsgränsen vid Vattholmavägen har flyttats ett par meter bort från gatumarken för att ge plats åt kastanjeallén som i och med detta kommer att bevaras intakt.

Mötesplats och förskolor
I hörnet vid korsningen Vattholmavägen/ Råbyvägen ska ett litet torg anläggas. Här skapas en ny mötesplats både för boende i stadsdelen och för besökare från andra delar av Uppsala. Torget kommer att bli bullerutsatt, men får ett fint läge för sol under större delen av dagens timmar. I bottenvåningarna invid torget ska det finnas lokaler för handel. I bottenvåningen mot Råbyvägen ställs krav på handelsyta som motsvarar behovet för en ny livsmedelsbutik.

Nya bostäder skapar också ett behov av nya förskoleplatser. Fastigheten Kvarngärdet 7:3, som idag inrymmer en förskola, kommer att bebyggs med bostäder. Den förskolans mark behöver ersättas och därför finns inom planförslaget två förskoletomter, med plats för sammanlagt nio förskoleavdelningar.

<<

_______________________________________
Uppgifterna hämtade från Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.