0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

• NEDSKRÄPNING • UMLN utgivningsställ | Stabby prästgård / Enligt Peder Strandh, redakör’n

>>

Det är ett beklagligt och sorgligt faktum att vi inte kan ha utdelning av Uppsalamagasinet Luthagsnytts pappersutgåva vintertid vid Stabby prästgård. Anledningen är den att alltför många, hundägare och andra inte ids gå runt staketet (max två steg) och avyttra sitt skräp i den soptunna som står där.

Resultatet blir att vi på UMLN alltför ofta står och plockar bort gamla ”hundpåsar”, papper, pet-burkar och diverse annat skräp. Men i slutändan blir stället ändå för snuskigt för att vi ska vilja använda det. När sommaren med sitt sommarnummer närmar sig blir det som regel en helt annan visa med den här typen av skräp; då tar plötsligt nedskräparna de tvenne stegen, till den riktiga soptunnan. Däremot vidtar vid sommartid ett annan olycklig tendens av ”sommarsnusk”; att hanhundar väljer att ”slå sin båge” mot nämnda ställ – inte heller så uppskattat av de allra flesta som närmar sig för att ta sitt ex.

Med anledning av problemet med ”vintersnusk” har vi beslutat oss för att inte ha någon utdelning vid Stabby prästgård i och med det, i skrivande stund, nya, vinternumret.
Vårnumret kommer ut den 28 februari och inför det kommer vi från UMLN att titta på och därefter bedöma huruvida vi ska återuppta utdelningen vid prästgården.
Om du flanerar i krokarna så får du gärna slänga ”ett extra öga” på stället och tveka inte att påtala för de som eventuellt, just då, misstar stället för soptunnan. Vi är alla samhällsmedborgare och däri ligger att vi också hjälper varandra att korrigera eventuella snedsteg. Detta tror jag bergfast på. <<

Peder Strandh, redaktör’n

_______________________
redaktion@luthagsnytt.se

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Enl. redaktör’n: Därför blir det ingen utdelning av UMLN vid Stabby prästgård i vinter

 1. Ska försöka göra det till en vana att kolla tidningsstället, och ta bort skräp. Hanhundars beteende har jag svårare att göra något åt.- Hoppas UMLN kan få komma tillbaka!
  Hälsningar, Gunilla S

  1. Hej Gunilla!

   De/-n enda som egentligen har ett ansvar att agera i detta är de/-n som väljer att slänga sitt skräp i magasinstället. Men vi är naturligtvis väldigt tacksamma för alla som hjälper till att hålla koll på våra magasinställ – Enade vi stå!
   Tack, Gunilla, för att du skriver till oss och vill bistå Uppsalamagasinet Luthagsnytt! Vi vill naturligtvis också att magasinet ska komma ut på sin hjärteplats i Stabby!
   Bästa hälsningar,
   Peder Strandh, UMLN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.