0 0
Read Time:2 Minute, 33 Second

• ENTREPRENÖRSKAP • Prisas | Affärer / Uppsala universitet / Jernhusen

Vinnarlaget Future Industeels med studenterna David Vikström, Oskar Karlberg, Emma Buratovic, Agnes Holm Hedberg och Christoffer Olausen.
>>

I fredags den 15 november avgjordes CRE8® the Future på Jernkontoret i Stockholm. Det är en årlig kreativitetstävling för studenter som får lösa ett verkligt företagscase. Årets vinnare blev Future Industeels med studenter från Uppsala universitet, Stockholms universitet och Kungliga Tekniska högskolan, laget erhåller därmed Framtidsstipendiet på 250 000 kronor.

Att vinna är en oväntad bonus efter en fantastiskt rolig dag! Bredden bland studenterna som är här, med olika utbildningar och från olika skolor, bidrog till ett ökat självförtroende, vi behövde inte vara svinbra på stålindustrin, men vågade tänka nytt och vara kreativa. Vår främsta styrka var att vi hade en idé som vi allihopa trodde på och kunde argumentera för, säger studenterna i vinnarlaget.

Andraplatsen tog studentlaget Achilles’ Steel som fick 100 000 kronor från Framtidsstipendiet och tredjeplatsen gick till studentlaget Steel Feel som fick 50 000 kronor från Framtidsstipendiet.

Karlstads universitet har tagit fram tävlingsmodellen CRE8® och arrangerade tävling tillsammans med Jernkontoret. Under tre timmar fick studentlagen hitta kreativa lösningar på det företagscase som presenterades. Innan lagen började arbeta fick de en pitchträning av Drivhuset i Karlstad som utvecklats i samarbete med Karlstads universitet. 

Årets företagscase stod Höganäs AB för och frågeställningen var: Hur ska Höganäs erbjudanden skapa mer värde i framtidens hållbara samhälle, och genom detta öka intressenternas medvetenhet, intresse och engagemang?

Det betyder jättemycket att få vara med och presentera Höganäs för ambitiösa studenter och framtida medarbetare. Jag vill ta med mig studenternas energi och engagemang från den här dagen och kvällen – och deras förmåga att tänka out-of-the-box, säger en mycket nöjd jurymedlem Angelica Hansen, produktområdesansvarig på Höganäs AB och en av personerna som utvecklat årets frågeställning.

I år kvalificerade sig åtta lag med totalt 19 män och 18 kvinnor och med god spridningen från olika högskolor och universitet i landet.

Den här tävlingsdagen är en av årets häftigaste dagar! Den svenska stålindustrin är innovationsdriven och den globala konkurrensen stenhård. Vi vill uppmuntra till kreativitet och vi vill att framtidens medarbetare får en chans att lära mer om vår spännande industri. Dessutom vill vi naturligtvis stärka banden mellan akademin och industrin, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret och jurymedlem.

Med i juryn fanns också Ayda Moayedzadeh, med en Master från Chalmers School of Entrepreneurship med inriktning Business Design & Technology Entrepreneurship och en bakgrund från bland annat StartUp Weekends för Google i en rad olika länder.

– Styrkan i den här tävlingen finns i blandningen av studenter från olika utbildningar, olika delar av landet och med så olika erfarenheter. Med sin nyfikenhet och bara genom att delta bidrar de med ny kraft och nya perspektiv till Höganäs AB. Och till hela stålindustrin!säger Ayda Moayedzadeh.

Framtidsstipendiet finaniseras av Sancte Örjens Gille och kommer att överlämnas till det vinnande laget på Ståldagen den 3 december i Stockholm.

<<

______________________________________
Artikelförfattare: Jenkontoret | 2019-11-18

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.