0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

• KULTUR • Femme Fatale | Maud Karlsson / Obs, detta är en artikel från Uppsala konsert & kongress (UKK)

>>
Fredagen den 6 december öppnas för tredje gången dörrarna till À la Maud på Uppsala Konsert & Kongress. Maud Karlsson bjuder in publiken till den kaxiga, välkomnande och proffsiga talkshowen som har konsten i fokus. Tema för kvällen: Femme Fatale.

Maud Karlsson har höga ambitioner! I december bjuder hon in gäster från när och fjärran och associerar fritt till kvällens tema: Femme Fatale. Vi tar avstamp i den fallna och farliga kvinnan, den kvinnliga kroppen och sexualiteten. 15 kvinnor delar med sig av sig själva, sina sceniska uttryck och samtalar.

Vår Femme Fatale hämtar inspiration från 40-talets glamourkvinna. Hyllad och hotfull. Beundrad och misstänkliggjord, berättar Maud Karlsson. Men även från den våg av sexuellt våld mot kvinnor i Uppsala som resulterade i FB-gruppen Uppsala Gäris. Kvinnors och flickors kroppar och deras sexualitet kan tydligen aldrig nog skyddas.

Bandet Vicki Kristina Barcelona Band från New York är gästande husband. Dom bjuder på sina egensinniga och svängiga tolkningar av Tom Waits stora låtskatt. 

Riina Laine från Helsingfors är världsmästare i kroppsmålning och gör ett konstverk på dansaren/designern Anadora Dixon från Uppsala. Verket kommer att färdigställas inför kvällens publik, men påbörjas redan under dagen. 

Den kaxiga performance-gruppen JUCK visar delar ur sin föreställning med samma namn och äger scenen med sina kroppar och sin attityd. 

Charity Resian från Kenya är gäst på Uppsala universitet och berättar om sitt arbete med kvinnlig könsstympning och konstnär Eva Högberg från Uppsala bjuder på skruvad performance. 

Som en bonus kommer Neda Ameli som startat gruppen Uppsala Gäris som reaktion på det våld kvinnor utsätts för i Uppsala. I höst har hon och hennes medarbetare bla fått Freds- och säkerhetspriset från Uppsala FN-förening.

Min tanke är att bakom den lite kaxiga titeln A la Maud, som definitivt har glimten i ögat, är det viktigt för mig att det alltid finns en djupare kontext, säger Maud. Det här är en plattform som betyder något, som berör och som är underhållande i ett och samma paket.

NÄR? Fredag 6 december
VAR? Uppsala Konsert & Kongress

<<

_________________________________________________________
Detta är ett pressmeddelande från Uppsala konsert och kongress

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.