0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

ATT: LANDSBYGGD • Medborgarbudget | Uppsala kommun (Uk)

BILDEN: Julmarknad vid Ulva kvarn.
>>

Tidigare i år genomfördes medborgarbudget som resulterade i ett utegym i Hammarskog, belysning på lekplats i Vänge och gemenskapsyta i Skogstibble. Medborgarbudget är en dialogmetod där invånare får vara med och prioritera hur skattemedel ska användas. Nu är det dags för invånarna i Ulva kvarn, Bäling, Oxsätra och Björklinge att göra sina röster hörda.

Det efterfrågas ofta mer kommunal närvaro i kommunens landsbygder. Medborgarbudget är ett pilotprojekt som genomförs inom ramen för landsbygdsutvecklingsarbetet. Projektet är ett sätt att lyfta och stötta det engagemang som redan finns på landsbygden, och samtidigt ett tillfälle att underlätta nytt engagemang.

– Uppsala ska bli Sveriges bästa landsbygdskommun. Då måste vi lyssna på proffsen, de som bor på landsbygden. Med medborgarbudget får de som känner till området bäst möjlighet att påverka sitt område och bygdens utveckling, säger Erik Pelling (S) ordförande kommunstyrelsen. 

Vid första tillfället för medborgarbudget kom det in 74 förslag av vilka nio förslag valdes ut för omröstning. 817 personer var med och röstade fram vilka förslag som skulle finansieras och genomföras. Tre förslag fick slutligen dela på 650 000 kr.

Kommunens bjuder in till informationsmöte om medborgarbudget på följande platser där medborgare kan träffa representanter för projektet och lägga egna förslag.

Ulva kvarn julmarknad, lördag 23 november 11.00–16.00

Bälinge skolas matsal, måndag 25 november 17.30-19.00

Oxsätra servicepunkt, måndag 2 december 17.30-19.00

Björklinge Furuliden, måndag 9 december 17.30-19.00

<<

________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.