0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

• KULTUR / Slutar på jobbet • Reginatearen | Uppsalas gästspelscen / Maria Björk / Uppsala kommun (Uk)

>>
Maria Björk, chef och konstnärlig ledare för Uppsalas gästspelscen Reginateatern går i pension. Hon har under hösten slutfört arbetet med vårens program, som snart kommer att presenteras.

Reginateatern ingår i Uppsala kommuns kulturförvaltning som nu ser över både arbetssätt och organisation inför kommande verksamhetsår. Med anledning av detta väljer Maria Björk (bilden) att avsluta sitt uppdrag som chef för Reginateatern från och med 14 november, för att istället arbeta deltid med andra projekt fram till pensionen.

– Jag är stolt och glad över allt vi lyckats åstadkomma. Så många fantastiska artister och föreställningar som givit Uppsalapubliken roliga och tänkvärda upplevelser. Mina medarbetare, samarbetspartners och publiken har också alla bidragit till att göra Reginateatern till en av Sveriges bästa gästspelsscener. En unik plats där allt kan hända, säger Maria Björk, avgående chef och konstnärlig ledare för Reginateatern.

Rekrytering av ny konstnärlig ledare för Reginateatern påbörjas efter årsskiftet. Målet är att tillsätta platsen innan höstsäsongen 2020 börjar. Under tiden leds teatern av Maria Nilsson och Casper Verner-Carlsson, medarbetare vid Reginateatern, och Sten Bernhardsson, kulturdirektör.

– Maria Björk har betytt mycket för utvecklingen av verksamheten inom kommunens biblioteksverksamhet och för Reginateatern. Hon har varit den drivande kraften bakom Ordsprak – Uppsala Internationella Poesifestival. Tack vare ett stort lokalt, nationellt och internationellt nätverk har Maria lockat artister och kulturskapare från hela världen. Jag tackar Maria för att hon med outröttlig energi har vidgat våra vyer genom scenkonst av hög kvalitet och ständigt stått upp för det demokratiska samhället, säger Sten Bernhardsson, kulturdirektör. <<

______________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.